6 yıl Cizre'de öğretmenlik yapan Şahin, Cizreli bir meslektaşıyla nişanlanarak yörenin gelini oldu
 
Bir dönem terör olaylarıyla adı sık sık gündeme gelen Cizre'nin girişinde küçük bir okul var, adı "Vatan İlköğretim Okulu." Bu okulda 6 yıl görev yapan Serpil Şahin ise "vatan" sözünü ilk kez ağıtlar arasında duydu. Çünkü, henüz 1.5 yaşındayken kaybetti askerdeki babasını. Onun "vatan" uğruna şehit olduğunu dinleyerek büyüdü. "Babam" dediği Mehmetçik Vakfı'nın yardımlarıyla okuyup öğretmen oldu. Tercihlerinde de sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine yer verdi. Kader onu 6 yıl önce Cizre'deki "Vatan" ile buluşturdu. Burada dindi öfkesi. Hatta Cizreli bir öğretmene aşık olup nişanlandı, oranın gelini oldu. Nişanlısının görev yaptığı Ankara'ya tayinini isteyince, "ikinci memleketim" dediği Cizre'deki öğrencilerine gözyaşları içinde veda etti. Ama geri dönecek... Babasının ölümünden sonra annesi velayet davası açmış fakat torununu vermek istemeyen dedesi tabutla gitmiş mahkemeye. Serpil öğretmen, "Beni anneme verirlerse öleceğini ve o salondan tabutla çıkacağını söylemiş dedem" diye anlatmaya başlıyor hikâyesini. Şehit çocuğu olduğu için özel bir okulda liseye devam etmiş. Üniversiteyi de Malatya'da, sınıf öğretmenliği bölümünde bitiren Serpil Şahin, Bingöl'de görev yapmayı aklına koymuş. Tercih listesinde de, ilk sırada Bingöl, ikinci sırada Cizre varmış.
 
"ÇOCUKLAR AĞLAMASIN"
 
Serpil öğretmen, "Önyargılarım vardı. Sonra babamın ölmesinin de dağdaki adamın ölmesinin de eğitimsizlikten olduğunu anladım. Başka çocuklar da ağlamasın, eğitimle farklar aşılsın diye öğretmen oldum. Yüksek lisans yapmayı planlıyordum ama 'Sınıfımdaki 50 çocuğu asker düşmanı yetiştirmeyeceğim' dedim ve Cizre'de kaldım" diyor. Yaklaşık 6 yıl Cizre'de öğretmenlik yapan Serpil Şahin, "Vazgeçmek istediğim tek an bir öğrencimin başka bir öğretmeni taşladığı gündü. Ama onları daha çok severek bunu da aşacağımı biliyordum" diye konuşuyor. Bu amaçla, etüt derslerine kekler ve meyve sularıyla gitmiş. Son projesi ise lösemili öğrencisi için evde sınıf ortamı yaşatmak olmuş.
 
BİR CİZRELİYLE NİŞANLANDI BÖLGENİN GELİNİ OLDU
 
Serpil öğretmen artık Cizre'nin gelini. Çünkü nişanlısı da Cizreli bir müzik öğretmeni. Ankara'da okuyup memleketine dönen genç adam, hem derslere girip hem de çocuklara ücretsiz keman ve bağlama dersleri veriyor. Ancak tayini Ankara'ya çıkmış. Serpil öğretmen de, 9 Eylül'deki düğünün ardından nişanlısıyla birlikte Ankara'ya yerleşecek. Cizre'den ayrılacağı için çok üzüldüğünü anlatan genç kadın, "Köyümü terk edecekmişim gibi geliyor, öğrencilerimle ağlayarak vedalaştım. Ama buraya bağlıyım, nişanlımla dönmeye söz verdik" diyor.
 
sabah