Göstericilerin attığı molotof kokteyli ve havai fişeklerin polis panzeri, toma ve akrep tabir edilen araçlara isabet etti, kısa süreli yangınlar çıktı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün öğleden sonra başlayan ve gece yarısına kadar devam eden yasadışı gösterilerde, ilçe savaş alanına döndü. İdil-Cizre karayolunda taşlarla barikat kuran göstericiler, Karayolları 95'nci Şube Şefliği'ne molotofla saldırdı. Karanlığın çökmesiyle birlikte polise saldıran göstericiler, polis araçlarını ateşe verdi.

Cizre İlçesi'nde dün saat 15.00'da Cizre-İdil karayolunda gösteri yapmak isteyen yaklaşık çoğu çocuk 50 kişilik bir grup, karayolunda taşlarla barikat kurdu. Burada lastiklerle ateş yakan göstericiler, yakında bulunan Karayolları 95'nci Şube Şefliği'ne de molotof kokteylli attı. Gösterilerin devam etmesi üzerine olay yerine gelen çeviik kuvvet polisi, göstericileri dağılması için önce uyarı anonsu yaptı, dağılmamakta direnen gösterecile daha sonra müdahale etti.

Polisin tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalesinin ardından Cudi ve Nur Mahallesi'ndeki ara sokaklara kaçan ve karanlığın çökmesinden faydalanan göstericiler, polislerin geri çekilmesinden sonra tekrar İdil yoluna çıkarak gösterilerine devam etti. Bunu farkeden polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Göstericilerin, molotof kokteylli ve havai fişekli saldırısına polisin tazyikli su ve gaz bombaları ile karşılık vermesi üzerine ortalık savaş alanına döndü. Göstericilerin attığı molotof kokteylli ve havayi fişeklerin isabet ettiği polis panzeri, toma ve akrep tabir edilen araçlar üzerinde kısa süreli yangına yolaçtı. Zor durumda kalan polis araçları geri çekilmek zorunda kaldı. Göstericiler, yoldan geçen sivil araçlara da molotof kokteylli attı.
Gündüz saat 15.00'da başlayan olaylar, akşam saat 23.00'a kadar devam etti. Gösteriler sırasında çok sayıda polis aracı hasar görürken, Karayolları 95'nci Şube Şefliği binasındaki çok sayıda kapı ve pencere camı kırıldı. Karayollunda yakılan çok sayıda lastik ve kurulan taşlı barikatlar, daha sonra kaldırılarak yol trafiğe açıldı.