Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, İlçe Tarım Müdürlüğü elemanları ile Kaygıllı köyünde çıtlık ve delice aşılamasını yerinde inceledi. 
     Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde alternatif ürünler yetiştirmek için çeşitli çalışmalar ve projeler yürütüldüğünü, bu projelerden birisinin de çıtlık ağaçlarına Antep fıstığı, delice ağaçlarına da zeytin aşılaması olduğunu söyledi. 
     Kocabaş, projenin önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: 
     ''Kaygıllı köyü kırsal alanda kurulmuş yaklaşık 400 nüfusun yaşadığı bir köydür ve üretim çok kısıtlıdır. Köyde zeytin üretimi başı çekerken, ikinci sırada fıstık çamından elde edilen künar var. Üretim alanı kısıtlı olduğu için nüfusun büyük bir bölümü köyden ayrılmış durumda. Eğer yeni üretim alanları yaratılmazsa köyde göç olayı daha da hızlanacak. 1980 yıllarında 500 kişi olan köy nüfusu, şu anda 400'e düştü. İnsanları köyde tutmak zorundayız. Köy muhtarımız, arazilerin kırsal alanda olması nedeniyle dikilen zeytin fidanlarının bakılamadığını ifade etti. Sulamanın büyük sorun olduğunu öne süren muhtarımız köyde çok sayıda delice ağacı olduğunu, bunların aşılanması önerisini getirdi. Kaygıllı köyünde çok sayıda çıtlık ağacı da var. Bu ağaçlar üretimde kullanılamıyor. Çıtlık ağaçlarına Antep fıstığı aşısı projesi gündeme geldi. Bu proje hayata geçerse Kaygıllı köyü rahat bir nefes alacak. Önümüzdeki yıllarda köyün ekonomisinde büyük bir gelişme olacak.''