Konuyla ilgili bir açıklama yapan Levent Tuncer, “Demokrasiyi konuştuğumuz, demokrasinin bütün yönleriyle yaşanmasını arzuladığımız ülkemizde demokrasi için çalışan gazetecilerin maalesef darp edilmelerine, şiddete maruz kalmalarına şahit olmaktayız.
Gazetecilik öyle bir meslek ki; vatandaşın gözü, kulağı ve sesi olmanın verdiği anlatılmaz keyif ve başarının sevinci yanında, büyük zorluklarla işini yapabilmenin zorluk ve çilesini de içinde barındırır. Nedeni her ne olursa olsun Gazetecilere vurulan her darbe; ülkemizin ve memleketimiz Söke"nin demokrasi anlayışına, çağdaş, tartışabilir bir toplum olma bilincine vurulan darbedir” dedi.
Çirkin saldırıların gazetecilerin görevlerini yapma; halkın doğru bilgi alma; gazetecilerin mesleklerini icra etmelerinin önüne asla geçemeyeceğini iddia eden Tuncer, “Yıl 2009. Gazeteciler için 2009 yılının anlamı ise büyük. Basında sansürün kaldırılışının 100. yılını 24 Temmuz"da kutlayacak gazeteci meslektaşlarımızın; işlerini hangi şartlar ve baskılar altında yaptıkları yaşanılan bu veya benzer saldırılar göstermektedir. Biz Söke Aktif Gazeteciler Derneği olarak; Sökeli gazeteci arkadaşımız Gerçek Gazetesi Sahibi Durmuş Tuna"ya yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, Emniyet güçlerinin gereğini yaparak saldırıyı gerçekleştirenleri en kısa sürede adalete teslim edeceklerini umuyoruz” diye konuştu.