Celebrity Cruises şirketi, Kuşadası"nı gelen gemilerden dağıtılan çirkin bildirilerle ilgili açıklama yaptı. Şirket, Kuşadası Limanı'nı ziyaret eden “Celebrity Galaxy” isimli gemide turistlere dağıtılan Türkiye aleyhtarı bildirinin yanlış anlaşıldığını ileri sürerek, özür diledi. Şirket, Kuşadası"nın yıllarca güvenli geldikleri bir şehir olduğunu ve Kuşadası"nın güvenilirliliğinin asla tartışılamayacağını vurguladı.
Dünyanın en büyük kruvaziyer firmalarından biri olan Celebrity Cruises şirketin yapılan yazılı açıklamada, turistlere tüm uluslararası seyahat edenlere olduğu gibi, dünyanın herhangi bir yerinde, daha önce bilmedikleri yörelerde, hatta kendi ülkelerinde güvenliklerini gözetmeleri konusunda bilgi verilmek istendiği belirtildi. Açıklamada, “Bu önlem tavsiyeleri, hiçbir şekilde Kuşadası'na yönelik değildi. Esasen Kuşadası'nın güvenliği hiçbir şekilde tartışılamaz. Bu tavsiye broşürü, birçok kez ve birçok yerde yolculara dağıtılmıştır. Ancak verilmek istenen mesajın daha iyi anlaşılabilmesi için yeniden yazılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Bilindiği gibi, Kuşadası Limanı"na düzenli sefer yapan Malta bandıralı “Celebrity Galaxy” adlı gemide basılarak turistlere dağıtılan ve Türkiye"yi ve Türk esnafını karalayan çirkin bildiri Kuşadası"nda büyük tepkiyle karşılaşmıştı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen Başkanlığı"nda toplanan “ Kuşadası Tüketici Hakları Kurulu” gemi şirketini kınayan bir açıklama yapmış ve olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Konu, kurul tarafından belgeleriyle Dışişleri Bakanlığı"na da iletilmişti.