Program çekiminden eve gelince de dinlenmediği ve oğluyla ilgilendiği için hep aktif olan Şıkel, kilolarını farkında olmadan verdiğini söylüyor. Doğumdan 40 gün sonra podyuma çıkarak herkesi kendine hayran bırakan taze anne, "İstesem, bir hafta sonra bile o podyuma çıkabilirdim" diyor. Çağla Şıkel, eşi Emre Altuğ'a ise önceden sadece aşık ama şimdi hayran da olduğunu gözleri ışıldayarak anlatıyor.

Bir gününüz bu aralar nasıl geçiyor? Tüm gün neler yapıyorsunuz?

Sabah 06.00'da kalkıp 08.00'e kadar Kuzey'le oluyor, kahvaltı edip işe gidiyor ve 14.00'de geri dönüyorum. Kuzey yatana kadar onunla beraber oluyorum. 20.00'de banyosu var, sonrasında uyursa ben de yatıyorum ve iki saatte bir, sabaha kadar uyanıp emziriyorum.

Programınız Her Şey Dahil'e geri döndünüz. Oğlunuz Kuzey'i kime bırakıyorsunuz, zor oluyor mu?

Çok zor oluyor, hele ki sabah ondan ayrılmak beni epey zorluyor ama bu sayede babasıyla daha çok vakit geçiriyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla gidebiliyorum işime.

Kuzey, Emre Bey'le ilişkinizi nasıl değiştirdi; Kuzey'den önce ve Kuzey'den sonra diye ayırırsanız farklar neler?

Emre'ye Kuzey'den önce de aşıktım. Şimdi hem aşığım hem de onunla beraber Kuzey'i dünyaya getirdiğimiz için hayranım da aynı zamanda. Bir de Kuzey'den önce Emre'yle beraber çok vakit geçiriyorduk, şimdi ise üçümüz vakit geçiriyoruz.

Peki, annelik sizi ne kadar değiştirdi?

Hayatıma endişe kavramı girdi. Pimpirikli bir insan olmamama rağmen şimdi acayip pimpirikli oldum; "Ya bana bir şey olur da Kuzey'e bakamazsam" korkusu başladı.

Hamile olmadan önce 65 kiloydum, şimdi ise 62

Doğumdan sadece 40 gün sonra podyuma çıktınız. Bu mucize nasıl gerçekleşti?

Fazla kilo almadığım ve emzirdiğim için için, değil doğumdan 40 gün sonra 1 hafta sonra bile bütün aldığım kiloları geri vermiştim. Şu an hamile kalmadan önceki kilomdan bile daha zayıfım. Yanlış anlaşılmasın, bu benim istediğim bir kilo değil.

Hamile olmadan önce kaç kiloydunuz?

65 kiloydum. Şimdi ise 62'ye düştüm maalesef. İnsan metabolizmasının en hızlı çalıştığı dönemler sabah saatleri. En çok yağ yaktığım saatlerde programım var ve inanılmaz bir tempoda geçiyor. Saat 14.00'e kadar böyle, sonrasında da eve gelip yatmıyorum. Önceden de enerjiktim ama işten eve gelince dinleniyordum. Şimdi eve gelince de zıp zıp evin içinde oğlumla olacağım diye mutluluktan uçuyorum. O bana ayrı bir enerji veriyor. Şimdi iki misli daha fazla enerjiğim. Hep, Kuzey kucağımda hop hop, pış pış... Dolayısıyla yediğim yemek artık benim enerjimi karşılamamaya başladı. Eminim, doktorum bana gene destek minareller falan verecektir, ihtiyacım var çünkü. Hamileyken ise kendi beslenmemin dışına çıkmadım. Aslında "Ne istiyorsam yiyeceğim, bu benim ilk hamileliğim" dedim ama bünyem o kadar yıldır bir şeye alışmış ki, bozamadım alışkanlıklarımı; sadece kaşık kaşık sarelle yedim. Rahmetli babam da inanılmaz zayıftı, herhalde onun mirası bu.

Hep konuşulan Ebru Şallı'yı bile geçtiniz değil mi?

Yaa, evet. Ben o kadar uzaktım ki bunlardan. Sonra bir baktım bu kilo konuları konuşuluyor. Benim o kadar umurumda değil ki aynı kiloya dönmüş olmak; en fazla 3 ay daha mankenlik yapmazdım.

Emre'yle birbirimize güvenmemiz zaman aldı

Başka çocuk düşünüyor musunuz?

Allah nasip ederse düşünüyoruz. Dünyanın en güzel duygusu anne baba olmak, bir bebeğin doğumuna, o mucizeye şahit olmak.

Emre Bey'in sizin için doğru kişi olduğuna nasıl ve ne zaman karar verdiniz?

Hislerime her zaman çok güvenen bir insandım ve Emre'yle güzel bir geleceğimiz olacağını çok geçmeden hissetmiştim ve ona da bunu anlatmaya, hissettirmeye çalıştım. Birbirimize güvenmemiz zaman aldı ama ikimizin de inandığı ve tutunduğu, peşini bırakmadığı duygular vardı ve o duygular bizi bugünlere getirdi.

Aşağıdaki cümlelerdeki boşlukları doldurur musunuz?

Anne olduktan sonra... Emre'ye bir kez daha aşık oldum..

Kuzey benim için... Hayatımda yasadığım bütün duyguları yerle bir eden bu dünyadaki tek mucize.

Emre benim için... Bu dünyadaki tek eşim.

Oyunculuğa ara verdim, sadece sunucuyum

Oyuncu, sunucu, manken... İsminizin başına gelen hangi sıfat daha çok mutlu ediyor?

Hepsi hoşuma gidiyor, çünkü hepsini layığıyla yaptığımı düşünüyorum, hepsine emek veriyorum. Ayrıca "Eskiden balerindi şimdi de anne" denmesi de hoşuma gidiyor.

Yeni projeler neler? Yeni bir dizi, sinema filmi ya da defile var mı?

Sabah programı dışında pek vakit ayıramıyorum, çok nadiren defıle veya tanıtımlar olacak. Ancak dizi çekimi çok zor görünüyor.

Kariyer planınız nedir; oyunculuk mu, modellik mi yoksa sunuculuk mu devam edecek, ya da bir bale okulu veya kendi mağazanızı açmak mı?

Aslında hepsi! Bale kökenli olduğum ve hayatımın çok önemli bir bölümünde bale olduğu için özellikle hep bir bale okulu açmak istemişimdir. Hatta baleyi bıraktıktan sonra bile, küçük çocuklara bale dersi veririm diyordum ama bunun için artık geç oldu. Tüm bu isteklerim K.Ö (Kuzey'den önce) idi. K.S için tek planım onu sağlıkla büyütebilmek.

Sadece sunuculuk devam o halde?

Evet, şu an benim için ideal olan sunuculuk. Özellikle de yaptığım bu sabah programı benim için biçilmiş kaftan. Öğlene kadar çalışıyorum ve öğleden sonra da bebeğimle ilgileniyorum. Dolayısıyla şu anda oyunculuğa ara verdim, çünkü vakit ayıramam.

Sokaktan birini çevirip, "Bir manken adı söyle" dersek büyük çoğunluk sizin adınızı söyleyecektir. Siz son top model misiniz? Malum yeni isim sıkıntısı var...

Vaaayyy son top model... Öyle miyim bilmem ama çok hoşuma gitti.

Çirkef bir kaynana olurum, kıskanıyorum oğlumu

Kuzey'in takma adı var mı, ne diye seviyorsunuz oğlunuzu?

Takma adı yok ama "aşkım" diye severim. Emre de öyle seviyor. Çünkü ikimiz de çok aşık olduk, birbirimizden sonra aşık olduğumuz tek kişi Kuzey. Biz Emre'yle de birbirimize "aşkım" deriz. Hepimiz birbirimizin aşkıyız.

Oğlunuzla ilgili hayallerinizde hangi kare var, onu damatlıkla görmek mi yoksa başında kepiyle görmek mi?

Tabii ki iyi bir eğitim alsın, iyi bir aile kursun çok isterim. Sanatın bir dalıyla da mutlaka ilgilensin diye de istiyorum. Sonuçta babası da annesi de sanatla içiçe. Ama bu konuda müdahalem olmayacak oğluma... Ayrıca Emre�ye de hep söylüyorum, Kuzey'in getireceği hiçbir kızı beğenmeyeceğim. Çirkin ve çirkef bir kaynana olacağıma eminim. Emre de: "Bak, yarın bir gün kız arkadaşıyla gelecek" diyor. Ben ise hemen "Hayır, benden başka bir kızı mı sevecek, asla öyle bir şey olamaz" diyorum. Büyük bir kıskançlık içindeyim yani...

Nazara inanıyor musunuz, ne yaparsınız korunmak için?

İnanıyorum ve bol bol dua okuyorum. Nazar boncuğu da takarım ama önce dua.


Miss Turkey'de birinci olmak hayatımın dönüm noktası oldu tabii ki ama babamın vefatı ve evliliğim de hayatımdaki önemli virgüller. Kuzey'in doğumu ise hepimizi öyle bir silkeledi ki hiçbir şeyle kıyaslanamaz...

Hayatımızı tam anlamıyla değiştiren Kuzey oldu./Vatan