Deniz, ''Atlı Cirit Grup Şampiyonası''nın Aydın'ın İncirliova ayağını izlemek üzere geldiği ilçede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki sahanın Türkiye genelindeki cirit sahalarının en iyisi olduğunu, Türkiye Şampiyonası'nı burada yapmayı düşündüklerini kaydetti.
Deniz, federasyon olarak ata sporu olan ciridi, organizasyon bazında Türkiye geneline yaygınlaştırmayı ve tanıtmayı amaçladıklarını, bunun için de grup şampiyonasını ayaklarını daha önce cirit organizasyonları yapılmamış illerde yaptıklarına işaret etti.
Cirit sporunu uluslararası olarak da tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Deniz, ''Cirit sporunu uluslararası alanlara da yaymamız gerekiyor. Bunun için de Macaristan, Almanya, Katar ve Türk cumhuriyetlerinde cirit gösterileri yaparak, bu ülkelerde cirit sporunu tanıtıyoruz. Bu bizim ata sporumuz. Dünyada sadece Türklerin yapmış olduğu bir spordur. Eski savaş sporunu, bizler kardeşlik ve dostluk sporu olarak yaygınlaştırmak istiyoruz'' diye konuştu.
Deniz, Türkiye'de 105 atlı cirit kulübünün olduğunu, bu kulüplere bağlı bin 500 lisanslı sporcunun bulunduğunu sözlerine ekledi.