Osmangazi İlçe Nüfus Müdürlüğü, yakında ülke genelinde uygulamaya konulacak "çipli" kimliklere hazır.

Pilot il seçilen Bolu'da 220 bin kişiye "çipli" kimlik kartı dağıtıldı. Bu kartlarla yapılabilecek işlemler gözden geçirilirken, Türkiye genelinde 3 sene içinde yeni kimlik kartı dağıtımının tamamlanması planlanıyor. Basılacak kimlik kartlarında diğer bir yenilik olarak TÜBİTAK tarafından geliştirilen parmak izi uygulaması bulunacak. 

Yeni kimliklerin sağlık karnesi, ehliyet ve vergi kimlik kartı olarak da kullanılabileceği öğrenildi. 10 yıllık kullanım ömrüne sahip olacak kimlikler için nüfus müdürlükleri çalışmalarını sürdürürken, Osmangazi İlçe Nüfus Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşın nüfus müdürlüğündeki rahatlığının ön planda tutulduğu projede, artık nüfus müdürlüklerine gelen vatandaşlar işlemlerini rahat sandalyelerde oturarak yapacak.

Yeni kimliklere adaptasyon sürecini tamamladıklarını dile getiren Osmangazi İlçe Nüfus Müdürü Meryem Civelek, "Banko sistemini kaldırarak masa sistemine geçtik. Yeni "çipli" kimlikler için parmak izi alınırken memurumuz ve vatandaşlarımız zorluk çekecekti. Komple yeni dizayn ettik. Daha temiz ve elverişli sisteme geçtik. Hizmetimizin daha seri ve çabuk yapılmasını istiyoruz" dedi. 

Nüfus müdürlüğünde işlem yapan vatandaşlar, "Hayatımız kolaylaşıyor. Özellikle sıra numarası alarak işlem yapılabilmesi zaman açısından büyük avantaj. Bu kurumların böyle gelişerek daha hızlı hizmet verdiğini görmek sevindirici. Sıra numarası ile artık sıra kavramının da önüne geçilmiş oldu. Vatandaşlar bankolar önünde ayakta bekleyerek değil de oturarak işlem yapabiliyor. Yeni kimlikler için hazır hale getirilen nüfus müdürlüğü hem vatandaş hem de memur için kolaylık sağlıyor" dedi.