90+4"te tartışmalı penaltı kararını kaleci İvankov gole çevirdi, Bursa 4 kez yenildiği rakibini 5. maçta devirdi

Bu sezon Bursaspor, Fenerbahçe"nin en kolay yendiği takım olmuş hep. Aragones"in takımı, lig ve kupada, şimdiye kadar dört maçta, toplam 11 gol atıp, üç yiyip, beşinci maça ezici bir psikolojik rahatlıkla çıkıyordu. Ama bu da Fenerbahçe"ye yetmiyordu.
Maçın hemen başında Güiza"nın attığı golle umutsuzluğa kapılan Bursa seyircisi, o an itibari ile başlıyordu baskıya. Fenerbahçeliler ise geçen haftayı düşünüp, sonuna kadar endişe yaşadıkları karşılaşmada bu kez beraberliği bile kurtaramıyordu.
Fenerbahçe, Alex"in yokluğunda sanki bir tekerleği kırık araba gibi sendeleye sendeleye öncelikle savunmayı düşünüyordu.
Ortada Emre ve Selçuk, Deivid"i besleyen bir savunma anlayışı ile süratli oynamaya ve ileriye Semih"e top aktarmaya çalışıyordu. Ama Alexsizlik atak gücünü alabildiğince törpülüyordu.
Bursa"yı ayakta tutan ise topu her ayağına geçirdiğinde takıma heyecan veren ve direkt karşı kaleye yönelen Volkan"ın bu çabalarıydı. Elbette tribünlerin umutla sonuna kadar direnmesi, Bursa"yı galibiyete zorluyordu.
Fenerbahçe Kocaeli maçındaki gibi, başta attığı golün üzerine yatmaya hazırlanıyordu ki, dumanı henüz tüten o maçın bir kopyası yaşandı. Alex"in yokluğu en fazla, Semih"in o bölgede top atan değil alan olarak daha rafine olduğunu gözler önüne serdiğinde, ikinci yarıdaki Fenerbahçe"nin pozisyon kısırlığı da iyice belirginleşmiş ve çoktan iş işten geçmişti.
4. dakika, Uğur soldan derinlemesine pas verdi, Güiza topa hamle yapıp, İvankov ile karşı karşıya kaldı ve plase ile erken golü buldu: 0-1. 17. dakikada Semih"in pası ile ceza sahasına giren Güiza"nın şutu, direk dibinden dışarı gitti. 34. dakikada Uğur soldan inip ortaya çevirdi, kale önündeki kalabalıkta Semih topa dokundu, ama son anda golü Mustafa Keçeli önledi.
49. dakikada Sercan ayağındaki topla Fenerbahçe ceza sahasında fanteziye kaçıp çalım denedi, golü kaçırdı, topu kaptırdı.
75. dakikada Carlos serbest atışta topu direkt kaleye gönderdi, İvankov uçup bu zor topu sahaya geri çevirdi.
87. dakikada Romaschenko, Gürhan"ın yaptığı faulden doğan serbest atışı kullandı, top savunmadan dönüp Tuna"nın önüne düştü, Tuna da golü attı: 1-1 89. dakikada Sercan az daha Bursa"nın galibiyetini engelliyordu. Ani atakta pası vermeyip çalım yapınca, gol kaçtı. 90+4 Vederson, Sercan"ı düşürdü, penaltı kararı çıktı. Kaleci İvankov topu terse gönderip, galibiyeti getiren golü attı: 2-1

MAÇIN RÖNTGENİ
MAÇIN ADAMI
TUNA
Bursasporlu oyuncu Fenerbahçe forvetleri ile kıran kırana girdiği mücadelenin yanı sıra oyunun rengini terse çeviren golün sahibi oldu. Romashchenko"nun gönderdiği serbest vuruştan seken topu net bir vuruşla filelere gönderip, takımının umudu olurken, galibiyetin ilk fitilini ateşledi.

KIRILMA NOKTASI
34. DAKİKA
Fenerbahçe yine erken gol bulmuş, sahayı rahat kullanıyor, ikincisi için çare arıyordu. Bu fırsatı tüm maç dakikaları içinde en net 34. dakikada yakaladılar. Ancak Uğur"un yolladığı topu Semih mi gol yapamadı, Mustafa Keçeli mi engelledi her neyse, ama bu an maçın iyice Fenerbahçe"ye kaymasını önleyip, kırılma anı oluyordu.

Lugano ve Emre cezalı

Fenerbahçe, Bursa deplasmanında üç puanın dışında iki oyuncusundan da oldu. Karşılaşmada sarı kart gören Emre ile Lugano cezalı duruma düştüler. İki oyuncu sarı-lacivertli takımın Eskişehirspor ile oynayacağı maçta takımdaki yerini alamayacaklar.

MİLLİYET