İZMİR'de Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Cilt Bakımı ve Güzellik Bölümü'nde görev yapan sözleşmeli eğitmenler N.A. ve ablası M.A., kendileri hakkında “1.5 aylık stajda hovalarımız bizi çıplak masaj yapmadan sınıf geçirmiyor. Staj için gittiğimiz otellerde karşımıza çıplak çıkan erkeklerin tacizine uğruyoruz” diyen 4 kız öğrenci hakkında, toplam 160 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Eğitmen kızkardeşler N.A. ve M.A.'nın avukatı Ahmet Özten dilekçesinde, müvekkillerinin bekar olduğunu ve suçlamaların medeni durumlarını da etkilediği ileri sürdü.
Geçen Mart ayında Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Cilt Bakımı ve Güzellik Bölümü'nde eğitim gören 7 kız öğrenci ve velilerinin, şok etkisi yapan "Çıplak masaj" iddiaları, bir televizyon kanalındaki programda dile getirildi. Okulda eğitim gören kız öğrenciler, 1.5 aylık staj döneminde, hocalarından, Ege ve Akdeniz bölgesinde bağlantı kurdukları otellerin sauna ile hamamlarında turistlere masaj yaparak eğitimlerini tamamlamaları için baskı gördüklerini, uymayanları ise sınıflarını geçemediklerini ileri sürdü. Öğrenciler ayrıca, staj koşullarını kabul eden kız öğrencilerin, masaj sırasında çırılçıplak duran erkeklerin tacizine uğradığını iddia etmişti.

ÖĞRENCİLERE 160 BİN YTL'LİK DAVA

Suçlanan sözleşmeli eğitmenler N.A. ve kardeşi M.A., iddialarını televizyon programlarında da dile getiren öğrencilerden E.A., T.B., M.Y. ve C.G. hakkında 160 bin YTL'lik tazminat davası açtı. N.A. ve M.A.'nın adına avukatları Ahmet Ökten, dava için Bakırköy Adliyesi'nde başvurdu.
Avukat Ahmet Ökten mahkemeye verdiği dilekçesinde, N.A ve M.A.'nın, idari soruşturmaya tabi tutulduklarını, soruşturma süresince ücretsiz izinli sayıldıkları için maddi kayıp yaşadıklarını, ayrıca manevi çöküntü içerisine girdikleri için de psikolojik tedavi görmek zorunda kaldıklarını ileri sürdü.
Ayrıca, bekar olan müvekkillerinin iddialar üzerine tehdit aldığını, medeni durumlarının da yaşadıklarından etkilendiğini öne süren avukat Ökten, 4 öğrencinin toplam 160 bin YTL maddi ve manevi tazminat ödemesini talep etti. Bakırköy 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın duruşması 29 Şubat'a ertelendi.

HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ

Dava dilekçesinin ellerine geç geldiğini bu nedenle kendilerinin savunamadıklarını söyleyen öğrencilerden T.B. ise, “Bizler hakkımızı hukuksal yollardan aramaya devam edeceğiz. Bizler zarar gördük. Bizden sonraki öğrencilerin aynı uygulamalara tabi tutulmamasını istiyoruz. Sonuna kadar olayların takipçisi olacağız” dedi.
DHA