Şeyhsinan Mahallesi, Ruşenler Sokak üzerindeki Demircan Apartmanı’nın 1’inci katında tek başına kalan ve kendisinden 4 günden bu yana haber alınamayan Gönül İnan, geçen Cumartesi günü evinin yatak odasında çıplak halde ölü bulundu.

Başına aldığı darbe ile öldüğü belirlenen İnan’ın evinde yapılan incelemenin ardından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro ekipleri, olay günü evde erkek iç çamaşırı ile çorap buldu. Polis, bulduğu deliller ve Gönül İnan’ın 3 cep telefonunu inceleye aldı. Yapılan inceleme ardından İnan’ın en son bir fabkrikada işçi olarak çalışan Mustafa Başkale ile görüştüğü tespit edildi.

Ekipler, bir pansiyonda kalan Başkale’yi bir arkadaşının evinde olduğu yakaladı. Evdeki iç çamaşırı ile çorabın da Başkale’ye ait olduğu belirlendi. Gönül İnan ile 50 lira para karşılığında ilişkiye girdiklerini anlatan Mustafa Başkale, şöyle dedi:

"Olay günü Gönül İnan ile 50 lira karşılığında ilişkiye girmek için anlaştık. İlişki ardından anlaştığımız parayı kendisine verdim. Ancak benden 30 lira fazla para isteyince aramızda tartışma çıktı ve kavga etmeye başladık. Bu sırada sinirlerime hakim olamadım ve yanımdaki kuru sıkı tabancanın kabzesiyle ile başına hızlı hızlı vurmaya başladım. Kaç defa vurduğumu bilmiyorum ama çok kez vurdum. Daha sonra giyinerek evden çıktım. Tabancayı da çöpe attım.Öldüğünü bilmiyordum."

ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ
Polisteki sorgusunun ardından Mustafa Başkale çelik yelek giydirilerek dün gece Çorlu Adliyesi’ne getirildi. Burada mahkemeye çıkan Başkele, "Kasten Adam Öldürme" suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.