Yasak ilişki yüzünden annesi tarafından boğularak öldürülmüştü

ADANA"da annesi 43 yaşındaki İrep Demir tarafından yasak ilişki yaşadığı iddiasıyla öldürüldüğü öne sürülen 18 yaşındaki tezgahtar Melek Demir"in, öldürülmeden önce sevgilisinin eşi 27 yaşındaki Ebru Demir tarafından saçının kesilip, çıplak fotoğraflarının çekildiği ortaya çıktı.
Denizli Mahallesi"ndeki bir tuhafiye mağazasında çalışan Melek Demir, ablası D. Demir"in çalıştığı giyim mağazasının sahibi, aralarında soyadı benzerliği olan 2 çocuk babası 30 yaşındaki Mehmet Demir ile ilişkisi olduğunu öğrenen annesi İrep Demir tarafından 3 Şubat"ta önce fare zehiri ve kalp ilacı içirilip, ardından yüzüne yastık basılıp, boğularak öldürüldü. Katil zanlısı anne Demir cinayet suçundan, Mehmet Demir"in eşi Ebru Demir de, cinayetten bir gün önce eşinin Melek"e gönderdiği 107 aşk mesajını görünce sinirlenip, “Sen evli bir adamla bu şekilde mesajlaşmaya utanmıyor musun? Ben utanıyorum sen de utan” dedikten sonra genç kızın saçını kestiği iddiasıyla "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan tutuklandı. Ebru Demir"e yardımcı olduğu iddia edilen kız kardeşi 22 yaşındaki Eda Kapar ile konfeksiyoncu arkadaşı 27 yaşındaki Hamdullah Son ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

EBRU DEMİR"E TAHLİYE
Melek Demir"in öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürdürülürken, cinayetle ilgili yeni gelişmeler de ortaya çıkmaya başladı. Tutuklu Ebru Demir"in avukatı Tülay Kılıç, dün Nöbetçi 2"nci Sulh Ceza Mahkemesi"ne başvurarak tutuklamanın kaldırılmasını istedi. Mahkeme itirazı reddederken Kılıç, bu kez bir üst mahkeme olan 4"üncü Asliye Ceza Mahkemesi"ne başvurdu. Mahkeme hakimi, 7 gündür tutuklu bulunan Ebru Demir"in "Suçun niteliği, delil durumu ve sabit ikametgah sahibi olması" nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

ÇIPLAK 7 FOTOĞRAF
Bu arada, Cinayet Bürosu ekipleri, olay sonrası el koyduğu Ebru Demir"in cep telefonundaki kayıtları deşifre etti. Kamera bölümünden silinen belgelere de ulaşılıp, bilgisayar ortamına döküldüğünde Melek Demir"in, annesi tarafından öldürülmeden bir gün önce bir kanepeye yatırılmış çıplak 7 fotoğrafı çıktı. Dün ortaya çıkan fotoğrafların, genç kızın yüzündeki çekimserlik ve korku ifadesine bakılarak zorla çekildiği sanılıyor. Kıskançlık ve şantaj için Ebru Demir"in çektiği sanılan fotoğraflar olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı"na teslim edildi.

"İntihar et" dedim
KIZI Melek"i boğarak öldüren anne İrep Demir, polisteki ifadesinde, kızını namus için öldürdüğünü itiraf etmiş, cinayeti şöyle anlatmıştı:
“Kızım, Ebru Demir"in eşi Mehmet ile cep telefonundan mesajlaşmaya başlamış. Ebru, eşini evden kovup durumu bana anlattı. "Baban senin ölmeni kabullenebilir ama bu durumu kabullenemez" dedim. Kendisine intihar etmesini söyledim. O da kabul etti. Bana, "Anne kendimi suya atayım mı?" diye sordu. Ben de kendisine cenazeni bulmamız zor olur, fare zehri ve ilaç iç yat dedim. Teklifimi kabul etti. Kendisine babasının kalp ilaçları ve zehir vererek içmesini istedim. Kızım da içti. Gece bir kaç kez kendisini kontrol ettim. Kendisi kusmuştu ancak baygındı. Sabah saatlerinde babası işe gittikten sonra tekrar kontrol ettim. Hala yaşadığı için bir elimle boynunu sıkarken yüzüne de yastıkla bastırıp boğup öldürdüm. Daha sonra da polise, kızım cansız bir şekilde yatıyor diye haber verdim. Ancak, kızımı öldürdüğüm ortaya çıktı.”

107 aşk mesajı
MELEK"i ölüme götüren 107 aşk mesajını genç kızın cep telefonunda görüp annesine haber veren Ebru Demir ise tutuklandığı nöbetçi mahkemede sadece sinirlenip Melek Demir"in saçını kestiğini iddia etti. Mağaza sahibi Ebru Demir, Melek Demir"i ölüme götüren olaylar zincirini şöyle anlattı:
“Melek"in ablası 2.5 aydır benim yanımda çalışır. Kız kardeşi Melek ise bir kaç dükkan ilerimizdeki tuhafiyecide çalışıyordu. 2 Şubat"ta Melek işyerine gitmeyince patronu işyerinde unuttuğu cep telefonunu bize gönderdi. Telefonu irtibat kurmak için açtığımızda "ablam", "canım" ve "Mahmut" isimli numaraları gördük. Ben "Canım" yazılı kayda girdiğimde eşimin numarasını gördüm. Mesajlar hanesini açtığımda 108 tane mesaj vardı. Bunların 107"si eşimin Melek"e gönderdiği mesajlardı. Bu mesajlar aşk ve sevgi sözleri içeriyordu. O anda sinir krizi geçirdim. Daha sonra Melek"i gidip işyerime getirdim. Telefondaki mesajları Melek"e gösterip, "Sen evli bir adamla bu şekilde mesajlaşmaya utanmıyor musun?" diyerek bağırdım. Daha sonra eve gidip eşimle kavga edip kovdum. Ardından işyerine döndüğümde Melek"in annesiyle karşılaştım. Annesi olaydan haberdar olmuş, "alın kızınızı gidin, akşam evinize gelip babasına anlatacağım" dedim. Ablası, ağlayıp babasının kalp ve şeker hastası olduğunu ölebileceğini söyledi. Onun üzerine "Ne haliniz varsa görün" diyerek o sinirle, "Ben utanıyorum sen de utan" dedikten sonra Melek"in saçının ön kısmını kestim. O sırada mal alıp verdiğimiz Hamdullah bey geldi. Konu açılınca, konuşmak için ben, Melek ve kız kardeşim Eda, Hamdullah"ın otomobiline binerek dolaştık. 15 dakika araçla dolaşarak konuştuk. İddia edildiği gibi Melek"i işyerine kapatmadım. Otele götürüp itiraflarının yer aldığı görüntüsünü çekmedik.”

"MELEK"TEN TANIKLIK YAPMASINI İSTEDİ"
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ebru Demir"in kız kardeşi Eda Kapar, ablasının ifadelerine katılırken Hamdullah Son ise, tahsilat için Ebru"nun işyerine gittiğinde mesajlaşma tartışması yaşandığını belirterek, “Olayın aslını öğrendikten sonra işi büyütmemelerini istedim. Ebru, çevredeki esnafların duymaması için araçta konuşulmasını önerdi. Melek araca binerken kimse zorlamadı. Araçta Ebru, Melek"e eşini rahat bırakmasını, açacağı boşanma davasında çocukların velayeti için tanıklık yapmasını istedi. Ben, aracıma kimseyi zorla bindirmedim, otele de götürmedim” dedi.


MİLLİYET