Kimse benden psikolojimin normal olmasını beklemesin!"
Üç hamileliğinde de hayal kırıklığı yaşayan ve bebeklerini kucağına alamayan Seren Serengil, yaşadığı kötü günleri geride bırakarak işlerine sarılmaya hazırlanıyor. Serengil yaşadığı her şeyi, tüm ayrıntılarıyla Günaydın'a anlattı:

Evlendikten sonra biraz kabuğunuza çekildiğinizi düşünüyorum. Doğru mu?
Çünkü eş olarak bu camiaya yakın biriyle evlenmedim! Biliyorsunuz, Türkiye'deki sanatçı konseptinde ne yaparsan yap, her şekilde haber olabiliyorsun. Çocuğunu kullanırsın, yemeğe gider yemeği kullanırsın ama ben bu tarz bir sanatçı modeli değilim. Benim şu andaki aile yapım bu konsepte uymadığı için kendime özel bir dünya yarattım.

Ayrı kaldığınız bu dönemde sahneyi özlemediniz mi hiç?
Hayır, kesinlikle özlemedim. Çünkü üç senedir bakıyorum, piyasada hiçbir şey tutmuyor. Belli başlı yarışma programları ve gece şovları dışında herkes fena bir durumda. Ben de dönüp baktığımda hiçbir şey kaybetmediğimi fark ettim.

MASKELİ BALO BİTTİ
Sanat camiası neden bu hale geldi sizce?
Çünkü insanlar aynı isimlerden sıkıldı. Bazı isimlerin destekleyip bir yere getirdiği insanları, halk maalesef istemiyor. Bazılarının kamuflajları çöktü. Maskeli balo bitti.

Çalışmadığınız dönemde maddi kaygılar yaşamadınız mı?
Ben diğer sanatçı arkadaşlarımdan biraz daha şanslıyım. Çünkü çocukluğumdan bu yana hiç böyle sorunlarım olmadı. Ailem çok şükür ki bana bunu yaşatmadı ama Allah başka şeyleri eksik bıraktı hayatımda. Allah kullarına bazen her şeyi tam vermiyor. Evet, güzel bir çocukluk ve genç kızlık dönemi yaşadım. Ama sonrasında hani bir film var ya, 'Çıplak Ayaklı Kontes', öyle oldum. Çocuğumu kaybettikten sonra farklı bir Seren Serengil'im. Önceden, sahip olduklarımı görmeden hep mutsuzluk yaşardım. Şimdi, 'çok şükür ne kadar çok mutlu olacağım şeyim varmış' diyorum. En başta da kocam ve ailem.

Daha önce de sorunlu hamilelik yaşadınız, bebeğinizi kaybettiniz. Ancak bu kez çok sarsıldınız. Neden?
Daha önceki bebeklerimi görmemiştim. Ama bu diğerlerinden farklı. Çünkü ona dokundum, baktım... 20 Haziran'da bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirecektim (ağlıyor) Ama olmadı. Her zaman söylediğim gibi beni gerçekten düşünen, gerçekten de mükemmel bir kocam var. Ben Musa için yeniden hayata döndüm. Beni teselli etti, günlerce başımı okşadı, kendi üzüntüsünü belli etmeden benimle büyük bir sabırla ilgilendi. O yüzden benim o moddan çıkmam gerekiyordu. Silkelendim. Yoksa benim yaram kapanmış değil ama kocama da iyi bakmak zorundayım.

Lohusalık döneminiz bitti mi?
Devam ediyor. Bu yüzden duygusal travmalar yaşıyorum. Gözümün önünde hep, kaldığım hastanedeki doğum servisi odalarının kapısında asılı pembe, mavi bebekli süsler var. Benim öyle bir odam olmadı. Benim kapım boş kaldı. Bu sebeple benim psikolojimin normal olmasını kimse bekleyemez. Sanat camiasındaki birçok isim bugüne kadar ya star olmak ya da daha çok para kazanmak istedi. Ben sadece aile kurmak istedim. Kalabalık bir sofrada eşim ve çocuklarımla yemek yemek istedim. Tek hedefim buydu. Ben hayatım boyunca herkesi mutlu etmeye çalıştım. Oysa şimdi ilk kez biri beni mutlu etmek için çalışıyor. Ben Musa'dan sevmenin ötesinde, sevilmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Dünyanın en büyük lüksü birisi tarafından bu kadar çok sevilmeniz.

Nazara mı geldiniz acaba?
Nazara gelmemek için hamileliğim boyunca hiç konuşmadım. Hamile iken karnımı bir tek sen gördün. Artık kötü göze inanıyorum. Ama yine de, dünyanın en kötü kalpli insanının bile benim için bu kadar kötü düşünebileceğine inanmak istemiyorum. Elbette düşmanlarım vardır fakat kötü düşünmek istemiyorum, psikolojim bozuluyor. Ben düşmanıma bile böyle bir acıyı asla dileyemem.

Doktorunuz yeniden hamile kalabilmeniz için bir süre belirledi mi?
Hamilelik hakkımı bir kez daha kullanacağım. Ama şu önümüzdeki günlerde değil. Çünkü bedenen ve ruhen çok yorgunum. Bir kez daha böyle bir şey yaşarsam toparlanamam.

ÜZÜLDÜLER HERHALDE İŞ TEKLİFLERİ YAĞIYOR
Yaz sezonunu nasıl geçireceksiniz?
Önce Amerika'ya sonra Bodrum'a gideceğim. Bana kalsa hemen işe başlamak istiyorum. Aslında Musa'yı çok kıskanıyorum sabah işine gidiyor, akşam geliyor. Bazen Musa'yı çıldırtabiliyorum. Sürekli soru soruyorum. Ne yapalım, bir şey yapmak istiyorum.

Eşinizin şirketinde aktif görev alsaydınız?
Biraz maymun iştahlıyım. Mesela bir dönem tabak işi yaptım ve inanılmaz paralar kazandım ama sonra sıkıldım.

Televizyonda ne yapacaksınız?
Türkiye'deki en kaliteli programı... Ne olduğunu söylemek istemiyorum fikrimi çalıyorlar. Önümüzdeki sezon ben seyredileceğim. Hamilelikten sonra bütün yapım şirketleri bana çok mu üzüldü acaba; herkes iş teklifi getirdi.

Müzik hayatınız bitti mi peki?
Albümüm hazır ama şu anda sahneye çıkma modunda değilim. Çocuğumu kaybetmişim ekrana çıkıp gülüp eğlenemem şimdi...

GÜLBEN BENİ ARADI AMA KONUŞMADIK
Ruh halinizi pek sağlıklı bulmadım...
Evet, maalesef bazen iyi, bazen kötü oluyorum. Geçenlerde Demet Şener, Ebru Şallı ve Tuğba Erbil bana bir moral yemeği düzenledi. Birbirlerine bebekleriyle çekilmiş resimlerini gösteriyorlardı. Kendimi eksik hissettim çünkü ben de sağlıklı doğum yapsaydım, o gün orada bebeğimle olacaktım. Psikolojik destek almak istiyorum. Ebru Şallı'nın güvendiği bir doktor var, ona gideceğim.

Hastanede sizi şaşırtan bir ziyaret oldu mu?
Gülben Ergen'in annesinin araması ve yolladığı hediye beni şaşırttı. Çok severim annesini.

Gülben Hanım daha önce sizi aramıştı. Yine bir telefon aldınız mı?
Gülben annemi aramış. Kendisiyle görüşmedim. Açıkçası zaten sıkıntılı bir dönem geçiriyordum, acım büyüktü, bir de üstüne onu kaldıramazdım. Çünkü ona karşı olan acılarım ve yaralarım hâlâ iyileşmedi. Hiç kötü bir temennim yok ama yan yana gelmek istemiyorum.