AMCASI ve yeğeni bir süre önce çete kurmak suçundan tutuklanan Akyazı Belediye Başkanı AKP'li Yaşar Yazıcı'nın özel cipi, gece kimliği belirlenemeyen kişilerce benzin dökülerek yakılmak istendi. Araç kısmen yanarken, saldırganlar, Yazıcı ve yakınlarının olayı görüp dışarı çıkması üzerine kaçtı.

Olay saat 02.00 sıralarında Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nin Hastane Mahallesi"nde meydana geldi. Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın evinin önünde park halinde bulunan 54 HD 222 plakalı Kia marka cip, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından benzin dökülerek ateşe verildi. Olayı farkeden Yazıcı ailesi dışarı çıkınca, birden fazla kişi oldukları belirlenen saldırganlar kaçtı.

Yanan cipe önce Yazıcı ailesi yangın tüpüyle müdahale etti. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekibi alevleri tamamen söndürdü. Yangında aracın kaportasında hasan meydana geldi. Yaşar Yazıcı saldırıyla ilgili olarak açıklama yapmadı. Polis cipi kundaklamak isteyen kişilerin belirlenmesi için araştırmalarını sürdürüyor.

Akyazı"da bir hafta önce polisin düzenlediği operasyonda Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın amcası Hüseyin Yazıcı ile yeğeni Cemal Yazıcı, AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğeni Ali Yıldırım'ın aralarında bulunduğu 6 kişi, ilçede haraç aldıkları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.