İTALYA’nın Piacenza kentinde meslek lisesi düzeyinde eğitim veren Teknik Ticaret Enstitüsü’nde görev yapan bilgisayar öğretmeni 46 yaşındaki P.V., "Küçük yaştakilere cinsel tacizde bulunmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Soruşturma kapsamında P.V.’nin 2010 Aralık- 2011 Ocak arasında bir kız öğrencisine Facebook yazışmaları sırasında ders notunu yükseltmek karşılığında oral seks yapmayı teklif ettiği ancak öğrencinin bunu kabul etmediği tespit edildi. Bunu, öğrencinin durumu arkadaşlarına söylememesi için öğretmenin tehdit mesajları, sonrasında da yanlış anlaşıldığına dair mesajlar izledi.

Öğretmenin, Ekim 2011’de yine Facebook üzerinde başka bir öğrenciyle, cinsel ilişki talebiyle diyaloğa geçtiği belirlendi. Bu arada öğretmenin, kimliğini açığa vurmamak için sık sık facebook hesabını değiştirdiği ve kendisini genç bir öğrenci olarak gösterdiği belirlendi. Ayrıca öğretmenin sınıfında bulunan öğrencilerden güzel olanların notlarının daha yüksek olmasının da iddiaları destekler nitelikte olduğu dile getirildi. Öğrencilerin yaşlarının 14-15 arasında değiştiği belirtildi.