Ağrı Lütfi Yeğenoğlu Stadı"nda, Ağrı 04 Spor ile Patnos Spor arasındaki Amatör Futbol Ligi maçında, Ağrı 04"lü futbolcunun tribünlere yönelik yaptığı tacizkar hareket olayların çıkmasına neden oldu.
İki takım arasındaki maçın bitimine 3 dakika kala 4. golü kaydeden Ağrı 04 takımının oyuncusu Ahmet, Patnos Spor tribünlerine dönerek, elini cinsel organının üstüne koyarak yaptığı hareketlerle seyirciyi taciz etti. Bunun üzerine konuk ekibin yöneticileri hakeme dönerek, olayları işaret ettiler. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte taraftarlar sahaya inerek, futbolcularla kavga etti.
Polis taraftarları ayırmakta güçlük çekerken, biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Daha sonra stadın içine takviye polis ekiplerinin gelmesiyle yaklaşık 45 dakika sonra olaylar yatıştırıldı. Güvenlik güçleri, konuk ekip taraftarlarını ve Patnos Spor takımını şehir dışına güvenli bir şekilde çıkardı.
Olayların ardından, biri polis olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi stada gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Karşılaşmada çıkan olaylar sonrasında aynı stattaki Ağrı TEDAŞ Spor ve Doğubeyazıt Belediyespor arasındaki mücadele geniş güvenlik önlemleri altında başladı.

YÖNETİCİDEN SUÇLAMA

Patnos Spor Kulübü Yöneticisi Erdinç Özdemir, Ağrı"da bulunan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve diğer yöneticilerin Ağrı 04 takımının terfi maçlarına gidebilmesi için bu tür olaylara müsamaha ettiği iddiasında bulundu.
Özdemir, konuyla ilgili olarak "Geçen yıl yine bu statta bu olayların çıkmasına neden oldular. Terfi maçlarına gitmelerine karşın başarılı olmadılar" dedi.
Milliyet