Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İspanya'dan üzerinde kokain bulunan bir kadın kuryenin Türkiye'ye gelmek için uçağa bindiğini öğrendi. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı'nda önlem alan ekipler, 13 Ağustos'ta Maria G.R.G.'yi uçaktan indikten sonra takibe aldı. 

Uyuşturucunun alıcısını yakalamak için böyle bir yolu seçen polis, Maria G.R.G'nin Fatih'te bir otele girdiğini gördü. Uzun bir bekleyişe rağmen kimseyle görüşmediği tespit edilen kadın kuryeyi yakalamaya karar verildi. Düzenlenen operasyonla Maria G.R.G, gözaltına alındı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen şüphelinin cinsel organının içine uyuşturucu sakladığı tespit edildi. Doktorların müdahalesiyle cinsel organ içinde bulunan 478 gram kokain çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Maria G.R.G.'nin Madrid'de oturduğu ve 3 çocuk annesi olduğu öğrenildi. Ev hanımı olan Maria G.R.G.'nin para için kuryeliği yaptığı belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Maria G.R.G., tutuklanarak cezaevine götürüldü.