..Japonya"da yapılan bir araştırmaya göre, gençler ve evli çiftler cinsellikten uzak duruyor. Japonya Sağlık Bakanlığı"nın yaptığı kamuoyu yoklaması, 20 yaş altındaki gençlerin ve evli çiftlerin cinsellikle az ilgilendiğini gösterdi.

"TİKSİNDİRİCİ" BULUYORLAR
1540 kişinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre, 16-19 yaş grubundaki erkeklerin yüzde 36"sı, genç kızların ise yüzde 58.5"i cinsellikle “ilgilenmiyor” ya da seksten “tiksiniyor”. “İlgisizlik oranının” en fazla bu yıl olduğunun belirlendiği yoklamada, 2 yıl önce erkeklerin yüzde 17.5, kızların ise yüzde 46.9"unun cinsellikle ilgilenmediği vurgulandı. 25 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin çoğunun, özellikle kriz döneminde iş bulma kaygısında olduğu, eğlence mekânlarının da genç kızları kendi aralarında eğlenmeye ittiği belirtildi.

AYDA BİR KEZ
Kamuoyu yoklamasına katılan çiftlerin de yüzde 41"i, bir aydır cinsellikten uzak olduklarını söyledi. Araştırma, ergenlik çağındakilerin ve yetişkinlerin, tek başlarına ya da arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sekse tercih ettiklerini bir kez daha ortaya koydu.

Gazete Habertürk