Çinliler taklit ürünler konusunda sınıf atladı. Eskiden her türlü ürünü taklit eden Çinliler şimdi de yüzde 100 Türk sermayeli bir firma olan Wenice Kids mağazasını komple taklit edip aynısını Pekin'de açtı.

Giyim malzemelerinden elektroniğe, otomobilden motosiklete kadar her türlü ürünü taklit eden Çinliler bu kez iyice abarttı. Türkiye'nin yurtdışında en çok mağazası olan dev çocuk zinciri Wenice Kids Çinlilerin son kurbanı oldu.

Çin'in başkenti Pekin'de yer alan Jitan adlı bir alışveriş merkezinde Wenice Kids mağazası açıldı. Logosundan iç dekorasyonuna kadar herşeyi Türkiye'deki Wenice Kids'lerle aynı olan mağazadaki ürünlerin etiketi de Wenice. Üstelik bu kaçak mağazanın sahipleri perakende satışın yanında toptan satış yapıp yurtdışına Wenice markasıyla ihracat da yapıyor. Mağazadaki fiyatlar ise Türkiye'dekilerden neredeyse iki kat daha fazla.

BAŞKA MAĞAZALAR DA OLABİLİR

Bir müşterileri vasıtası ile öğrendikleri bu durumun kendilerini çok şaşırttığını belirten Wenice Kids İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, "Daha önce ürünlerimizi devamlı taklit ediorlardı. Ancak bu kez komple mağazamızı taklit etmişler" dedi.

Konu ile ilgili olarak pazartesi günü tüm yasal girişimleri yapacaklarını anlatan Özdemir, Çinlilerin kaçak mağaza ile ihracat da yaptıklarını ve özellikle Rusya çocuk tekstili pazarını bu yolla ele geçirmek istediklerine dikkat çekti. Özdemir şöyle devam etti:

"Mağazadaki tüm ürünler bizim koleksiyonumuza ait. Üzerlerinde de Wenice etiketi var. Şimdilik bir mağaza tespit ettik ama başka mağazaların da olabileceğinden şüphe ediyoruz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız, Çin'de marka tescilimiz var."

Kendilerinin dünya çapında 400'e yakın mağazaları olduğunu ve tamamen yerli üretim yaptıklarının altını çizen Özdemir, Çin'de yaptırılan üretime tamamen karşı olduklarını da vurguladı. - hürriyet