Dünya genelinde pamuk fiyatlarındaki artış sonrası önemli bir pamuk tüketicisi olan Türkiye, ilgi odağı haline geldi.
China Cotton Association Pamuk Depolama ve Lojistik Bolümü Genel Müdürü Mr. Wang Huaigui Başkanlığı"nda Ege İhracatçı Birlikleri"ni ziyaret eden Çinli heyeti Türkiye Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Danışmanı Dr. Sebahattin Gazanfer ağırladı.
Ağırlıklı özel sektör mensubu şirketlerin temsilcilerinden oluşan 13 kişilik heyetin, 15-17 Ekim 2010 tarihleri arasında Özbekistan"da düzenlenen Pamuk İhale Fuarı"na katıldıktan sonra Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği"ni ziyaret ettiklerini belirten Gazanfer, “Toplantıda heyet mensuplarına, Ege İhracatçı Birliklerinin yapısı ve işleyişi ile Türk Pamuk Sektörü hakkında sunuşlar yaptık. Hem Türkiye, hem de Çin pamuk konusunda işbirliği fikrine sıcak bakıyor” diye konuştu.
Çinli Heyet Başkanı Mr. Wang Huagui, Türkiye ile Çin"in pamuk sektörü ile ilgili birçok ortak yönünün bulunduğunu, karşılıklı haberleşme ve ziyaretlerin önemli olduğunu vurguladı. Dr. Sebahattin Gazanfer ve Türk pamukçuluk sektörü temsilcileri ile uzun yıllardan beri iyi ilişkiler içinde olduklarını vurgulayan Huagui, “İki ülke arasında pamuk alanında yapılabilecek işbirliklerini bu ziyaretlerle daha net belirleyebiliyoruz” dedi.
Çinli pamuk heyeti, İzmir ziyareti kapsamında İzmir Ticaret Borsası"nı da ziyaret etti. İTB yetkilileri ile bir araya gelen heyet aynı zamanda borsa korbeyinde pamuk alım satımını izleme olanağı buldu.