Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan Madranbaba Dağı'nda kurulacak olan rüzgar enerjisi santraline karşı çıkan İbrahimkavağı köylüleri ile jandarma arasında yaşanan gerginlik adliyeye taşındı. Jandarmanın kendilerine orantısız güç kullandığını ve hakaret ettiğini ileri süren Hayriye Tel, Hatice Ocak, Ayşe Yavaş, Zehra Emeksiz ve Arif Ali Yavaş isimli köylüler, Çine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Dilekçelerini Çine Adliyesi'ne teslim eden köylüler, daha sonra Aydın Valiliğine geldi. Valilik
binası önünde açıklama yapan köylüler, Vali Hüseyin Avni Coş'a yaşanan olayların tespit edilmesi ve gerekli idari işlemin yapılması için yazılı başvuru yaptı.
Yaşanan olaylar sırasında darp edildiklerini iddia eden Hayri Tel, haklarını savunmak için suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Jandarma bize kötü davrandı. Biber gazı sıktılar. Ayağıma copla vurdukları sırada yere düştüm. Ayağa kalmaya çalıştıkça vurmaya devam ettiler. Gazdan etkilenen gözlerimizi silmeye çalışırken jandarmalar kolumuza girip bizi sürükledi" dedi.
Rüzgar enerjisi santralini protesto etmek için Madran Dağı'nın zirvesine çıktıklarını ifade eden Arif Ali Yavaş da, "Jandarmalar hemen bölgeye geldi. Ben komutan herhalde bir konuşma yapacak, bizi dinleyecek zannettim. Daha hiçbir şey anlamadan gözüme biber gazı sıktılar. Ben o anda yere düştüm. Bayılmışım. Yere düşünce beni coplamaya devam etmişler. Gerisini hatırlamıyorum. 'Derdiniz ne, sorununuz ne?' diye soran yok. Bir asker geliyor, o da dövmeye geliyor. Çine Savcılığına dilekçemizi verdik. Vali
Bey'den köyümüzün sorunlarını dinlemesini ve gerekeni yapmasını istiyoruz. Onun için bugün buraya geldik" diye konuştu.

"YAPMAYIN DİYE YALVARDIM"
Olay günü jandarma ekiplerinin köylünün üzerine yürüdüğünü öne süren Ayşe Yavaş ise şunları söyledi: "Yalvardım. 'Kardeşim yapmayın. Avukatımız yolda geliyor. Bizi coplamayın' diye yalvardım. Bizi hiçe saydılar. Kardeşlerimi dövdüler, sürüklediler. Erkeklerimize küfür ettiler. Ağabeyim beyin ameliyatı oldu. Hiçbir şey yapmadı ama başına vurdular. Bizim suçumuz neydi? Biz savcılığa dilekçemizi verdik. Şimdi de Vali Bey'imizin haberi olsun diye buraya geldik."
Yaşananlardan ziyade Türk askerinin kendilerini darp etmesine üzüldüklerini ifade eden Yavaş, "Çok yalvardım. 'Biz sizin ananız değil miyiz? Sizi biz büyütmedik mi?' dedim. Biz hiç Türk askerine el kaldırabilir miyiz? Bizi çok hırpaladılar. Askerimiz bize bunları yaptı diye çok üzüldük. Komutanları emir verdi, kardeşlerimiz bizi çok hırpaladı. Komutana da, 'Yapmayın' diye yalvardım. 'Bir zenginin yoluna bizim gibi garibanları hiçe saymayın' dedim. Çok yalvardım ama hiç dinlemediler. Hele hele ağabeyime
yaptıkları işkence anlatılır gibi değil" iddialarında bulundu.

"GEREKLİ İNCELEME YAPILACAK"
İbrahimkavağı köylülerinin yazılı dilekçesinin işleme konulacağını açıklayan Vali Coş da köylülerin şikayetini tüm detaylarıyla inceleyeceklerini, jandarmanın kurallara uymayan bir davranışı var ise yasal çerçevede gerekenin yapılacağını belirtti.
Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan Madranbaba Dağı'nda kurulacak olan rüzgar enerjisi santraline karşı çıkan İbrahimkavağı köylüleri, yaklaşık 1 ay önce çalışma yapmak için bölgeye gitmek isteyen yüklenici firma sahiplerine engel olmuştu. Jandarmanın müdahale ettiği olaylarda 2 kişi yaralanmış ve 7 kişi de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 5'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, köy azası Alaattin Eser ile köy muhtarı Süleyman Emeksiz'in gelini Gülşen Emeksiz tutuklanmıştı.