Kendilerinin görüşü alınmadan düzenlenen şenliğin ''siyasi ve çıkar amaçlı bir şov'' olduğunu ileri süren Kavşit Köyü ve yöresindeki 20 çobandan 14'ü, bu yıl düzenlenecek şenliklere katılmayacaklarını bildirdi. 
     Madranlı çobanlar, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu ve Çine Belediyesi yöneticilerine karşı tepkilerini ortaya koyabilmek için bu yılki şenliklere katılmayacaklarını söyledi. 
     Geçen yıl Oğlak ve Çoban Şenliği'nde düzenlenen en iyi kıl keçisi yetiştiriciliği dalında yarışmaya katılan ve birincilik ödülü olan çobanlardan Saffet Eser de, bu sene şenliğe ve yarışmaya katılmayacağını kaydetti. 
     Şenliğin ve bölgede yapılan çalışmaların kendilerine hiç bir fayda sağlamadığını ifade eden Eser, ''Bizim durumumuz nedir, derdimiz nedir hiç soran yok. Bizim haberimiz yokken her türlü kararları alıyorlar ve şenlik ilan ediyorlar. Keçi üretiminin artması için geniş otlak gerekir. Benim 100 civarında keçim var. Yeterince otlak göstersinler veya otlaklarımızı iyileştirsinler bin keçi bile bakabilirim. Dağdaki otlaklarımız iki yıldır madenciler, su tacirleri tarafından azalmaya ve verimi düşmeye devam ediyor. Bir yandan da keçi üretimini artırmaktan söz ediyorlar. Şenlik yapıp eğlenmemizi istiyorlarsa Madran Dağı'ndaki bu talanı biran önce durdursunlar'' dedi.