İbrahimkavağı Köyü’nün yakın komşusu 8 köyün muhtarı bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıya Çine’nin Bağlarbaşı Köyü Muhtarı Muammer Karadeniz, Kavşit Köyü Muhtarı Ali Fuat Orhan, Çatak Köyü Muhtarı Şenol Yıldız, Elderesi Köyü Muhtarı Ahmet Yaldız, Yenipazar’ın Hacıköseler Köyü Muhtarı Alaattin Sarıoğlu, Eğridere Köyü Muhtarı Şerafettin Bilgen ve Paşaköy Muhtarı Mustafa Cengiz ile Bozdoğan’ın Güney Köyü muhtarı İsa Aktaş katıldı. İbrahimkavağı Köyü Muhtarı Süleyman Emeksiz’e geçmiş olsun dileklerini ileten muhtarlar, özellikle gelini ve azasının tutuklamışını da manidar bulduklarını ifade ettiler.
21 Haziran Salı günü Jandarma ile köylü arasında yaşanan olayın görüntülerini izleyen muhtarlar, köylülere yapılan muamelenin büyük bir haksızlık olduğunu, özellikle kadınlara uygulanan şiddetin vicdanlarda derin yara açtığını ifade ettiler.
Bugüne kadar RES konusunda şirketin çok güçlü olması nedeniyle engellenemeyeceğini düşündükleri için karşı duruş göstermediklerini ifade eden çevre köy muhtarları, “Son olaylarda gördük ki, İbrahimkavağı Köyü halkı dimdik ayakta ve her şeye rağmen mücadelelerini sürdürüyor. Onların koruduğu bu dağdan bizlerde yararlanıyoruz. Onların sahip çıktığı sular bizim de sularımız. Şirketin bu konudaki acımasız ısrarları, köyleri birbirine düşürecek şekildeki uygulamaları ile Jandarmanın köylüye yönelik orantısız güç kullanması, biber gazı sıkması, cop, tekme ve tokatlarla köylüye adeta linç girişiminde bulunması bizlerin de burada karşı duruş göstermemiz gerektirdiğini ortaya koydu” diyerek bundan sonra bu konuda birlikte mücadele edeceklerini belirttiler.
Madran Dağı’ndan yararlanan 30’un üzerinde köy olduğunu belirten muhtarlar, bu muhtarların tümüyle bir araya gelerek bu konudaki sıkıntılarını anlatan bir dilekçe yazıp, yaşanan son olayın görüntüleri, çelişkili belgeleri bizzat Başbakan’a sunacaklarını ifade ettiler.