AYDINPOST HABER/Erman Çetin-Çine Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu, Çine Gelişim Vakfı (ÇEGEV) ve Apiterapi Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan seminerde arıyla tedavi yöntemleri gündemin en önemli yerini işgal edecek.
Apiterapi Semineri öncesinde Çine Arıcılık Müzesi’nde basın toplantısı düzenleyen komite, seminer hakkında bilgiler verdi.
Apiterapi Semineri ile yabancı ülkelerden uzman doktorların da katılımının sağlanacağını açıklayan ADÜ Öğretim Görevlisi Mustafa Kösoğlu, “Anadolu, pek çok bitki ve hayvanın gen merkezi sayılıyor. Tam da bu nedenle bir arıcılık cennetinde yaşıyoruz. Dünya bal üretiminde 2. sıradayız. Ancak polen, arı sütü, propolis, arı zehri, bal mumu gibi arı ürünleri potansiyelimizi yeterince kullanamıyoruz. Arı ürünlerinin uzun ve sağlıklı bir yaşam için sahip olduğu imkânların çok küçük bir bölümünün ayırdındayız. Oysa bugün bütün bir dünyada uzun ve sağlıklı yaşama isteği çığ gibi büyüyor. Doğaya ve doğal ürünlere olan ilgi katlanarak artıyor. Çin’den Avrupa’ya birçok ülkede birbiri ardına apiterapi merkezleri açılıyor” dedi.
Kösoğlu, “Çine Arıcılık Müzesi, Apiterapiyi tanıtmak, ülkemiz açısından taşıdığı potansiyelin farkına varılmasını sağlamak amacıyla apiterapi seminerlerini, konunun dünyadaki iki önemli ismi Dr. Cristina Mateescu ve Dr. Stefan Stangaciu’yu Türkiye’ye davet ederek başlatma kararı aldı” diye konuştu.
Toplantı sonrasında CHP Aydın Milletvekili Osman, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay ve seminere katkı sağlayan firma yöneticileri de açıklamalarda bulundu.
CHP’li Milletvekili Osman Aydın, “Arının sadece bir bal üretme görevinin olmadığını göstermek istiyorduk. Bu manada üniversite ile işbirliği yaparak başlattığımız bir projenin bu günlere kadar gelmesi çok sevindirici. Ayrıca Arıcılık Müzemiz sayesinde de anaokul öğrencilerinin arıyı yakından tanımaları için de programlar sürüyor. Çocuklarımıza arıyı anlatırken ondan korkulacak değil, sevilecek bir hayvan olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Çine’de başka önemli projelerimiz de var. Yine üniversitemizle birlikte organik zeytinyağı çalışmalarımız devam etmekte. Bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak işler üretmek için uğraş veriyoruz. Amacımız bölge insanının refah seviyesini artırmak” diye konuştu.
54.20111129093038.jpg

55.20111129093048.jpg

56.20111129093056.jpg