Şenliğin finalinde ise rock müziğinin güçlü sesi Haluk Levent sahne aldı. Çine Belediyesi, ADÜ ÇMYO ve Çine Gelişim Vakfının ortaklaşa düzenlediği Çine 3. Oğlak ve Çoban Şenliği Kavşit Köyü’nde yapıldı. Şenliğe AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti Çine İl Genel Meclis Üyesi Hamit Özdemir, CHP Çine İl Genel Meclisi Üyesi Erol Öz, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, çobanlar ve halk katıldı.
Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Okan Atay, Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projelerinin desteklenmesi ve tanıtımı için üçüncüsü yapılan şenliğe katkı verenlere teşekkür etti ve projenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Oldukça renkli geçen şenlikte yeni doğmuş oğlaklar adeta ilgi odağı oldu. Küçük büyük şenli,ğe katılan herkes bol bol sevimli oğlakları okşadı. Yörede yetişen keçi ırklarının da tanıtıldığı şenlikte en güzel oğlak yarışması yapıldı. Kılkeçisi cinsinde İbrahimkavağı Köyü’nden Ercan Tekme’nin oğlağı, Alpin cinsinde Kavşit Köyü’nden Halil Sağlam’ın oğlağı ve Saanen cinsinde yine Kavşit Köyü’nden Mustafa Celep’in oğlağı birinci seçildi. Festivalde yılın çobanı ise Çatak Köyü’nden Muhittin Uslu, oldu.
HALUK LEVENT COŞTURDU
Kaval dinletisinin de sunulduğu şenlikte dereceye giren çobanlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken, şenliğin finalinde sahne alan Ünlü Sanatçı Haluk Levent bu defa eserlerini çobanlar için seslendirdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg