Polis, Aktunç"un karısı ve sevgilisi ile baldızının da aralarında bulunduğu beş kişiyi gözaltına aldı.

KUMKAPI sahiline 15 Mart 2008 günü göğsünde rambo bıçağı saplı bir erkek cesedi bulundu. Cesedin cebinden 600 Euro çıktı. Bir ayağı 5 cm kısa olan cesedin kimliğini belirlemek için araştırma yapan polisler, eşkálin, Adıyaman"da kayıp müracaatı yapılan Suat Aktunç"a uyduğunu belirledi. Annesi, cesedin Suat Aktunç"a ait olduğunu teşhis etti. Olayı soruşturan dedektifler, 7 ay önce Adıyaman"dan İstanbul"a gelen, 2 çocuk babası Suat Aktunç"un eşi Fatma Aktunç"un başka erkekle ilişki yaşadığını belirledi. Şüphelerin artması üzerine Fatma Aktunç"un ilişki yaşadığı Abuzer Göktaş da takibe alındı.

Trafik cezası ele verdi

Fatma Aktunç"un, kayıp kocasına boşanma davası açtığını, Göktaş"ın da eşinden ayrı yaşamaya başladığı ortaya çıktı.

Polis, cinayetin işlendiği saatlerde İstanbul"da yasak yere park ettiği için ceza kesilen 02 FP 960 plakalı otomobilin sahibini buldu. Bu kişi Abuzer Göktaş"ın arkadaşı çıktı. Abuzer Göktaş, otomobili arkadaşından ödünç almıştı. Bu bilgi üzerine o tarihte İstanbul"da oldukları ispatlanan Abuzer Göktaş ile yanında çalışan Sıtkı Ayhan ve Yunus Demir gözaltına aldı. Fatma Aktunç ve kız kardeşi Asiye Demir de yakalanarak İstanbul"a getirildi.

Birbirlerini suçladılar

Emniyetteki sorguda Abuzer Göktaş, cinayeti Yunus Demir"in işlediğini söyledi, Yunus Demir ise "Cinayeti patronum işledi" dedi. Suçlamaları kabul etmeyen Asiye Demir, ablasının Abuzer Göktaş"la bir yıldır ilişkisi olduğunu söyledi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye gönderilecekler.

Eşi cinayetten sorgulanıyor
Öldürülen Suat Aktunç"un (yanda) eşi Fatma Aktunç, 7 ay önce işlenen cinayetten gözaltına alındı. Adıyaman"dan İstanbul"a getirilip sorguya alınan Fatma Aktunç"un, cinayetle suçlanan Abuzer Göktaş"la bir yıldır ilişkisi olduğu ortaya çıktı.