Manisa'nın Yunusemre ilçesinde tabancayla öldürülen anne  ile kızının cenazesi toprağa verildi. Cinayetleri işleyerek intihar eden kişinin, daha önce de genç kızı ve  ailesini tehdit ettiği, çiçek ve mermi gönderdiği belirtildi.

Bulgaristan pasaportu taşıyan Tennur Öztürk'ün (31), tabancayla  öldürdüğü Rabia (23) ve annesi Fatma Bayram'ın (48) cenazeleri, yakınları  tarafından Merkezefendi Devlet Hastanesinden teslim alındı.

Evlerinin önünde helallik alınmasının ardından 75. Yıl Camisi'ne  getirilen anne ile kızının naaşları, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası  Kırtık Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

Saldırı sonrası intihar eden Öztürk'ün yaklaşık bir ay önce Türkiye'ye  giriş yaptığı, olayda iki tabanca kullandığı, Rabia Bayram'ın, canını kurtarmak  için zemin kattaki dairenin balkonundan atlayarak ayakkabılarını dahi giyemeden  kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

"BABA ARTIK SAVCILIK BİZİM ŞİKAYETLERİMİZDEN BIKTI"

Eşini ve kızını kaybeden baba Tuncer Bayram, gazetecilere yaptığı  açıklamada, geceleri bir fabrikada bekçi olarak çalışmasına rağmen eşi ve kızını  öldüren zanlının tehditleri nedeniyle uykusuz günler geçirdiğini, olay günü de  uykusuzluğa dayanamayıp arka odada uyuyup kaldığını, polislerin uyarmasıyla  olaydan haberdar olduğunu söyledi.

Bayram, zanlının ailesini daha önce pek çok kez tehdit ettiğini  belirterek, "Daha önce de çok kez tehdit etmişti. Evimize çiçek ve mermi  göndermişti. Bunları gördüğümde kızıma 'Bu mermi ile çiçeği emniyete gönderelim.'  dedim. Kızım da 'Baba artık savcılık bizim şikayetlerimizden bıktı.' dedi. Kızım  annesine bu adamın çok bozuk bir adam olduğunu, uyuşturucu bağımlısı olduğunu  söylemiş. Bu 5-6 yıllık bir olay. Kızımın herhangi bir yakınlığı yoktu buna  karşı. Hep tehditle bugünlere geldi." diye konuştu.

Manisa'da dün Tennur Öztürk, anne Fatma Bayram'ı 75. Yıl  Mahallesi'ndeki  evinde, kaçmaya çalışan kızı Rabia Bayram'ı sokaktaki parkta  tabancayla öldürmüş ve aynı parkta intihar etmişti.