Zanlılar adliyeye sevk edilirken, cinayet öncesinde yol ortasında yaşanan kavga bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

İddiaya göre olay şöyle gelişti; Ümraniye’de işlettikleri bir kafede iftar verecek olan Murat Delen, Erdi Aygün ve Erkan Gülen isimli şahıslar, iftarda kullanmak için kafelerine yakın olan bir marketten tabak almaya gitti. Alışverişten döndükleri esnada karşıdan karşıya geçerken, içinde Ercan Güner ve Erhan Güner’in bulunduğu bir araç kendilerini trafikte sıkıştırdı. Bunun üzerine iki taraf arasında tartışma çıktı. Araçlarından inen şahıslar ile kafe sahipleri arasındaki yol tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Murat Delen ve arkadaşları Ercan Güner ve Erhan Güner’i yol ortasında tartakladı. Sopaların havada uçuştuğu kavga da Ercan Güner silahla vurularak hayatını kaybederken, kuzeni Erhan Güner ise ağır yaralandı.

Olaya karışan Murat Delan, Erdi Aygün ve Erkan Gülen’de kayıplara karıştı. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro amirliği ekipleri çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyerek olaya karışan şahısların kimliğini belirledi. 4 gün süren bir takibin ardından şahıslar cinayette kullandıkları silahla birlikte yakalandı. Şahıslar Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde yapılan sorgularının ardından bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.

Öte yandan, yol ortasında işlenen cinayetin öncesinde yaşanan kavga, çevrede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Ercan ve Erhan Güner araçlarını park ederek olaya karışan diğer şahıslarla tartışıyor. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşüyor. Sopaların kullanıldığı kavgadan kaçmak isteyen Güner ve kuzeni koşarak görüntüden çıkıyor. Cinayet anının görünmediği görüntülerde diğer taraftan silah sesiyle birlikte insanlar kaçışıyor. Daha sonra yaralı Erhan Güner karnını tutarak aracına doğru yürüyor.