Boğularak öldürüldükten sonra dereye atıldığı anlaşılan kadının eşi ve iki kardeşi gözaltına alındı.

Mardin"in Midyat ilçesinde 1 yıl önce derede ölü olarak bulunan kadının 3 çocuk annesi Medine Kızmaz olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, geçen yıl kasım ayında ilçeye bağlı Subaşı köyünde Beyazsu İçmesuyu Projesi"nde çalışan işçiler tarafından derede ölü olarak bulunan ve kimliği tespit edilemediği için sahipsizler mezarlığına defnedilen kadının kimliği belirlendi.

-TELEFON KARTI, KİMLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI-

Soruşturmayı yürüten Midyat Cumhuriyet Savcılığı, derede ölü olarak bulunan kadının üzerinden çıkan telefon kartını incelemeye aldı. Yapılan telefon görüşmelerinden kadının 25 yaşındaki 3 çocuk annesi Medine Kızmaz olduğu belirlendi. Bu arada, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından savcılığa gönderilen raporda, Kızmaz"ın boğularak öldürüldükten sonra dereye atıldığı belirtildi.

-EŞİ VE 2 KARDEŞİ TUTUKLANDI-

Soruşturmayı derinleştiren savcılık, yapılan telefon görüşmeleri ve ortaya çıkan delillerin ardından Medine Kızmaz"ın eşi Tahir Kızmaz (32) ile kardeşleri Ramazan (28) ve Cihat Şayık"ın (17) ifadesinin alınmasını kararlaştırdı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı, savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemece "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklandı. Eşini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Tahir Kızmaz"ın, savcılıkta verdiği ifadede, suçlamaları kabul etmeyerek, eşini öldürmesi için herhangi bir sebep olmadığını ileri sürdüğü öğrenildi.
Eşiyle birlikte Batman"da yaşadıklarını ve "terör örgütü Hizbullah üyesi olmak" suçundan bir süre cezaevinde kaldığını anlatan Kızmaz"ın, kendisi hapisteyken eşinin annesinin yanında yaşamaya bayladığını ve cezaevine ziyarete
geldiğinde boşanmak istediğini söylediğini anlattığı bildirildi.
Cezaevinden çıktıktan sonra eşiyle ayrı yaşamaya başladıklarını ve boşanma davası açıldığını belirten Kızmaz"ın Nusaybin"de görülen boşanma davasına eşinin gelmediğini ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını söylediği de ifade edildi.

MİLLİYET