Lüleburgaz"a bağlı Tatarlar Köyü göleti yanındaki ormanlık alanda boğazına av tüfeği ile ateş edildikten sonra öldürülen ve başı gövdesinden ayrılan 22 yaşındaki Ümit Öztürk ile yakılarak toprağa gömülen 18 yaşındaki Özlem Işık'ın cesetlerini bulunmasının ardından, Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri cinayetlerin aydınlatılması için özel ekip kurdu.
Ekiplerin çalışmalarını ardından öldürülen iki gençten Özlem Işık'ın ağabeyi B.I. eski sevgilisi M.U.I ile arkadaşları İ.U., R.Y. gözaltkına alındı. Ağabey B.I.'nın Özlem Işık'ı, M.U.I. ile birlikte olduğu için öldürmekle tehdit ettiği iddia ettiği ve evinde çamurlu spor bir ayakkabı bulunduğu belirtildi. 4 gün süre ile gözaltında tutulan 4 kişi, alınan ifadelerinin ardından dün saat 16.40'da Lüleburgaz Adliyesi'ne sevk edildi. Burada savcı Murat Kayançiçek'e 16 saat süre ile ifade veren şüpheliler, suçlamaları kabul etmedi. Alınan ifadelerin ardından savcı Kayançiçek, 4 şüpheliyi "Kasten adam öldürmek" suçundan mahkemeye sevk etti. Sabah saat 09.00'da hakim karşısına çıkan 4 şüpheli, "delil bulunamadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı. Adliye önünde bekleyen şüphelilerin yakınlarından bazıları, serbest kaldıklarını öğrenince sevinçten baygınlık geçirdi.
Özlem Işık ile sevgilisi Ümit Öztürk'ün kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumundaki otopsileri sürüyor.
Soruşturma ise çok yönlü olarak devam ediyor