Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Aker'in yeğeni Dora Ercan, ağabeyleri Süleyman ve Sümer Bayer ile yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, Filiz Aker'in cenazesi Tuzla Mezarlığı'na defnedildi.

NE KONUŞTULAR?

Öte yandan çifte ölümle sonuçlanan olayla ilgili soruşturma da sürüyor. Vatan Şaşmaz'ın otel odasında kapalı olarak bulunan cep telefonunu kendisinin mi kapattığına yoksa Şaşmaz'ın telefonunun Filiz Aker tarafından mı kapatıldığına yönelik araştırma sürüyor. 

Filiz Aker ile Vatan Şaşmaz'ın cep telefonlarının incelemesi ise İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor. 

Aker'in cinayeti işlediği ve ardından da intihar ettiği gün 'Viber' adlı konuşma programına girdiği belirlendi. Olay gününde Aker'in Şaşmaz'a "Gel konuşalım. Helalleşelim" şeklinde mesaj attığı ve Şaşmaz'ın da konuşmak için otele gittiği iddia edilmişti. 

İddialara göre Aker, o mesajı 'Viber' programından attı. Soruşturmayı sürdüren İstanbul Polisi, olayın meydana geldiği otelde 1130 numaralı odaya giren ve Şaşmaz ile Aker'in cesetleriyle karşılaşan otel görevlisi 3 kişinin de ifadesini aldı.

BAŞMÜFETTİŞ DEVREDE

Bu arada, olaydan çok kısa süre sonra ceset görüntüleri ile güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada yayımlanmasıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından soruşturma açılarak bir polis başmüfettişi görevlendirildi. 

Başmüfettiş görüntülerin kim tarafından verildiği ve nasıl yayıldığı konusunda inceleme yapıyor.

HÜKÜMLÜ AĞABEYDEN 'VEDA MEKTUBU' İDDİASI

Cinayet suçundan hükümlü ağabey Sümer Bayer cenazeye izin alarak katıldı. Filiz Aker'in kendisine "Okuduktan sonra yak" diyerek bir veda mektubu bıraktığını ileri süren Bayer şunları söledi;

"Filiz ile Vatan'ın ilişkisini biliyorum. Vatan ona 'abla' derdi. Aralarında gönül ilişkisi olsa bilirdim. Onun bana vasiyeti oldu. Bilmem gereken her şeyi bana söyledi. Bende saklı. 

Veda mektubu bıraktı. 'Bunları unutma' diye. Mektubu okuduktan sonra 'yak' dedi. Evde banyoda okudum. Sonra yaktım ve sifonu çektim. Benim hafızamda kayıtlı kaldı. Şu bilinsin ki bu iş böyle bitmeyecek"

'EN DEĞERLİ VARLIĞIM VATAN'

Vatan Şaşmaz'ın 5 aylık hamile eşi Yasemin Şaşmaz trajik olaydan sonra ilk kez açıklama yaptı. 

Yasemin Şaşmaz'ın basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

"Sevgili eşim, bebeğimin babası, karakteri, güleryüzlülüğü, adamlığı, iyi kalpliliği, hiç bozmadığı çizgisiyle Türkiye'nin ve hepinizin çok sevdiğini bildiğim; birçoğunuzun mesai arkadaşlığı yaptığınız Vatan Şaşmaz'ın ardından hepinizin benden bir açıklama beklediğinin bilincindeyim. 

Gerek konunun hassasiyeti, gerek yaşadığım tarifsiz acı ve hissettiklerim dolayısıyla söyleyecek çok fazla sözüm olamıyor malesef. Söyleyebileceğim ve bildiğim tek şey; en değerli varlığım eşim Vatan'ın, her zaman kalbimde, her zaman bizimle olacağıdır..."