Olayı öğrendikten sonra Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nü arayarak çocuğa sahip çıkılması ve gerekenin yapılması konusunda talimat veren Bakan Kavaf, il müdürlüğü aracılığıyla yaptığı açıklamada gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi. Olaydan sonra Aydın İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler Çine İlçesine giderek olayın en büyük mağduru olan üç yaşındaki çocuğun yakınlarıyla görüşmeye başladı.
İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, olayda annesini, anneannesini ve dedesini kaybeden Kenan'a psikolojik destek verileceği, görüşmeler sonunda gerekirse yuvaya yerleştirileceği veya devletin gözetiminde bir başka yakınına teslim edileceği belirtildi.
Bilindiği gibi bugün sabah Erkan Ç. (35), Çine Adliyesi'ndeki velayet davasından çıkışta bir ay önce boşandığı eşi Aysun Uslu (25) ile kayınpederi Refik Uslu (55) ve kayınvalidesi Aysel Uslu'yu (50) tüfekle vurmuştu.
Olayla ilgili tahkikatın ve yalnız başına kalan üç yaşındaki Kenan'ın durumuyla ilgili çalışmaların çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi. -iha