10 ay önce kaybolan nakliyeciyi, 2 oğlu öldürüp araziye gömmüş

DENİZLİ"de 10 ay önce eşi tarafından polise kayıp bildirimi yapılan nakliyeci 55 yaşındaki İlhan Tavaslı"nın, iki oğlu tarafından tabancayla öldürülüp boş bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı. Polis cinayesi İlhan Tavaslı'nın kamyonundaki çamur izi ve teknik takip sonunda aydınlattı.
Denizli"de oturan 51 yaşındaki Gönül Tavaslı, 6 Mart 2008 tarihinde Çınar Polis Merkezi'ne giderek, nakliyatçılık yapan eşi İlhan Tavaslı"dan 24 Şubat"tan bu yana haber alamadıklarını, 20 EA 651 plakalı kamyonunun da kayıp olduğunu bildirdi. Polis İlhan Tavaslı'yı ararken, 20 EA 651 plakalı kamyonu 27 Mart"ta Üçüncü Sanayi Sitesi'nde terk edilmiş halde bulundu. Kamyonda inceleme yapan polis, içinde ve dışında çamur izlerine rastladı. Polis, kamyonun sanayi sitesine yağmurlu bir günde bırakıldığını belirledi. Meteoroloji İl Müdürlüğü"nden alınan hava raporlarında ise bölgeye en son 14 Şubat Sevgililer Günü"nde yağmur yağdığı saptandı.

BİR OĞLU BİTLİS'TE ASTSUBAY

Polisin şüpheleri aile üzerinde yoğunlaşırken, 24 Şubat'da kaybolduğu ihbarı yapılan İlhan Tavaslı'nın eşi Gönül ve oğlu 26 yaşındaki Mehmet Tavaslı'nın yeniden ifadeleri alındı. Ancak polis sonuca götürecek delile ulaşamadı. Aileyi mercek altına alan polis, hissettirmeden teknik takibini sürdürdü. Telefon konuşmalarından da bazı bilgiler edinen polis Gönül Tavaslı, oğlu Mehmet Tavaslı, eşi 26 yaşındaki Seval Tavaslı'yı Denizli'de diğer oğlu, özel harekatta görevli jandarma komando astsubay çavuş 22 yaşındaki Ö.T.'yi de Bitlis"te gözaltına aldı. Aile çarpraz sorguda çözüldü ve cinayeti itiraf etti.

İKİNCİ KEZ GÖMMÜŞLER

Nakliyeci İlhan Tavaslı"nın 14 Şubat"ta, oğulları tarafından kamyonuyla Merkez"e bağlı Pınar Beldesi"ndeki boş bir araziye götürülerek tabancayla öldürüldüğü belirlendi. Nakliyecinin ölümüne neden olan ruhsatsız tabancanın tetiğini Mehmet Tavaslı'nın çektiği kaydedildi. Babalarının cesedini araziye gömen iki kardeşin, üç gün sonra bulunabileceği endişesiyle topraktan çıkardığı ve Kumkısık Köyü yakınlarında daha derin bir çukur kazarak sakladığı, anne Gönül'ün de polise gidip kayıp başvurusunda bulunduğu ifade edildi.

TABANCAYI BARAJA ATMIŞ

Babasını öldürdüğünü itiraf eden Mehmet Tavaslı, cesedi gömdükleri yeri önceki gece polise gösterdi, kullandığı ruhsatsız tabancayı da Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajı"na attığını söyledi. Ancak, dalgıçların barajdaki tüm aramalarına rağmen tabanca bulunamadı. İki kardeşin, cinayeti babalarının bu yaşa gelmelerine rağmen kendilerini sürekli dövüp hakaret etmesi ve aşağılaması yüzünden işlediği öne sürüldü.
İlhan Tavaslı'nın yarı çürümüş cesedi ise Mehmet Tavaslı'nın gösterdiği yerden çıkarılıp otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Gözaltına alınan Gönül, Mehmet ve Seval Tavaslı, sorgularının ardından Denizli"de, özel harekatçı Ö.T. de Bitlis"de adliyeye sevk edildi. Gönül Tavaslı bileklerindeki kelepçeyle gözyaşı dökerken, oğlu ve gelininin sessiz durdukları gözlendi.

2 YIL ÖNCE BOŞANIP TEKRAR EVLENMİŞLER

Gönül Tavaslı'nın, 2 yıl önce, çocuklarını sürekli dövüp aşağılamasını gerekçe göstererek 30 yıllık eşi İlhan Tavaslı"dan resmen boşandığı, sonrasında akrabaların araya girmesiyle yeniden evlendiği ortaya çıktı.

TUTUKLANDILAR

Denizli'de 10 ay önce polise kayıp bildirimi yapılan nakliyeci İlhan Tavaslı'yı öldürüp gömdükleri ortaya çıkan oğulları Mehmet Tavaslı ve Bitlis'te özel harekatta görevli Jandarma Komando Astsubay Çavuş Ö.T. ile cinayeti gizlemeye çalıştığı öne sürülen eşi Gönül Tavaslı tutulandı, gelini Seval Tavaslı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA