İstanbul'da “Sen erkek olsaydın da başkaları ile mesajlaşıp yatmasaydım” dediği için eşi tarafından öldürülen 28 yaşındaki hemşire Dilek Daşdanoğlu"nun erkek arkadaşı O.D. İle çekilmiş samimi fotoğraflarını ile cep telefonları ile birbirlerine gönderdikleri mesajların dökümünü mahkemeye delil olarak sunuldu.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Nöroşirurji Bölümü"nde hemşire olan Dilek Daşdanoğlu"nu 19 Temmuz günü, Bakırköy'de öldüren ve haksız tahrik altında cinayetten 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenen Tahir Daşdanoğlu, hakim karşısına çıktı.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen davanın ilk duruşmasına Dilek Daşdanoğlu"nun babası Ali Bandırmalıoğlu ve kardeşi Akın Bandırmalıoğlu da katıldı. Tahir ifadesinde şunları söyledi: “Boşanma davamız devam ederken eşim beni aradı ve oğlumuzla havuza götürmemi istedi. Havuza gittik. Aramızda bir yakınlaşma oldu. Daha sonra Bakırköy"de bulunan benim evime geldik. Çocuğumu teyzeme gönderdim. O gece birlikte olduk. Olay günü sabah kalktık. Eşim televizyon izliyordu. Cep telefonları sehpanın üzerindeydi. Bende gayri ihtiyari telefonuna baktım.

Özellikle Onur isimli bir şahısla aşk,meş ve cinsel içerikli karşılıklı mesajlaştığını gördüm. Bunun üzerine "Utanmıyor musun ?" dedim. O da bana 'Sen erkek olsaydın da başkaları ile mesajlaşıp yatmazdım. Kiminle yatıp yatmayacağımın hesabını sana mı vereceğim" diyerek bana tokat atıp hakaret etmeye başladı.

Ben de korkutmak amacıyla büfede bulunan silahı aldım. Elimde yastık vardı. Eşimi iteklerken koltuğa düştü. Boğuşma sırasında silah ateş aldı. Yastığı kaldırdığımda eşim yaşıyordu. Hemen ambulansı aradım ve panikleyerek kaçtım. Daha sonra da silahımla birlikte gelerek teslim oldum. Böyle olmasını istemezdim, çok pişmanım.” İfadesinden sonra söz alan Tahir Daşdanoğlu"nun avukatı Azer Yolcu, mahkemeye delillerini sundu. Mahkeme delil fotoğraflarda yer alan ve mesajlarda adı geçen O.D."nin tanık olarak dinlenmesine karar verdi. - DHA