Başbakan, "Milletimiz bu cinayet şebekesinin bertaraf edildiğini görecektir" dedi.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Demirspor Tesisleri'nde organize edilen iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ve gazilere teröristleri bertaraf etme sözü verdi.
 
"Demokrasiden, özgürlüklerden geri adım atmadan bu meseleyi halledeceğiz" ifadelerini kullanan Başbakan "Milletimiz bu cinayet şebekesinin bertaraf edildiğini görecektir" dedi. Başbakan özetle şunları kaydetti:
 
BİZE DERS VERİYORSUNUZ
 
Sizlerin huzurunda, sizlerin karşısında biliyorum ki her söz fazladır. Siz şehit aileleri bize bu anlamda eşsiz dersler veriyorsunuz. Böyle bir acı karşısında metanetinizi vatan ve millet aşkınızdan aldığınızı iyi biliyoruz. Sizler vatanını, milletini, istiklalini savunmak uğrunda gözünü kırpmadan şehadet gömleğini giymiş o kahraman yiğitlerin kahraman ailelerisiniz. Tarih boyu en ağır ve en zor şartlar içinde dahi bu milletin esareti kabul etmemesi ve istiklalinden taviz vermemesinin temelinde bugün sizlerin temsil ettiği bu ruh vardır. Bu can bu bedende olduğu müddetçe bu ruhun takipçisi olmaya devam edeceğiz.
 
EMANETE HALEL GETİRMEYECEĞİZ
 
Bugün de sınır boylarında nöbet bekleyen askerlerimiz, şehirlerimizi bekleyen polislerimiz sadece hudutlarımızı sadece şehitlerimizi değil, bin yıllık kardeşliğimizi, ülkemizin güvenliğini ve namusunu korumaktadırlar. Biliyoruz ki istiklalimiz, bayrağımız onların şerefle taşıdığı, hayatları hayatları pahasına koruduğu bir mübarek emanettir. Bu emanete asla halel getirmeyeceğiz. Hepimiz biliyoruz ki bu cinayet odağının asıl hedefi bu ülkenin birliğini, beraberliğini, ahengimizi bozmaktır.
 
İMAMI CAMİ AVLUSUNDA VURUYORLAR
 
Dikkat ediniz bu ülkede toplumsal barışın tesisi yolunda ne zaman bir büyük adım atılsa taşeronlar tetikçilerini sahneye sürüyorlar. Taşeronlar, tetikçiler masum insanların yollarına mayın döşüyorlar. Bir benzin istasyonunda çocuklarının nafakasını temin eden insanlardan haraç istiyor, vermeyince kurşunluyorlar. İnsanları namaza, kurtuluşa çağırmak için hazırlanan bir imamı seher vaktinde, cami avlusunda, merhametsizce öldürüyorlar. Kanla beslenen bu örgüt, bizi öfkelerimize esir etmek istiyor. Ateş düştüğü yeri değil her yüreği yaksın istiyorlar.
 
Bu yanlış hesaplar hiçbir zaman tutmayacaktır. Bu hain terör çetelerinin milleti birbirine düşman etmeye gücü asla yetmeyecektir. Bu kaya gibi sağlam millet nifak, fitne çıkaranın istediği şeyi yapmayacaktır. Bu iman dolu kalpler birbirine düşmeyecektir. Umduklarını asla bulamayacaklardır. Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz. Bunu sadece bu taşeronlara değil perde arkasından bu oyunu yönlendiren de söylüyorum.
 
ALÇAK PLANLAR UN UFAK OLACAK
 
Bu alçak planlar asırlar boyunca nice badireleri birlikte atlatmış, cumhuriyeti birlikte kuran, demokrasiyi birlikte geliştiren bu milletin inancı, dirayeti, vakarı, asaleti karşısında un ufak olacaktır. Bu devlet, bu ülke, bu memleket bu vatan bütünlüğünü muhafaza edecektir. Buna biz izin vermeyeceğiz, şehitlerimiz ve geride bıraktıkları aziz hatıraları için vermeyecek. Bizler hiçbir zaman o gözü dönmüş caniler gibi düşünemeyiz. Bizler öfkelerimize, intikam hislerimize mağlup olmayacağız. Şehitlerimizin emanetine leke sürdürmeyeceğiz. Gencecik evlatlarımızın bu kirli oyunun kurbanı olmasına göz yummayacağız.
 
SICAK BÖLGELERE PROFESYONEL KADRO
 
Yeni bir dönem başlıyor. Milletimiz vatandaşımız hiçbir kutsalı olmayan bu cinayet şebekesinin bertaraf edildiğini görecektir. Meşruiyet çizgisine gelmek isteyenler, meşruiyet çizgisinde kalmak isteyenler şimdiden pozisyonlarını almalıdırlar. Herkesi günlük siyasetin bütün kaygılarını bir tarafta bırakarak bu kararlı mücadelemize destek olmasını bekliyor, bunu içtenlikle temenni ediyoruz. Demokrasiden özgürlüklerden geri adım atmadan bu meseleyi haledeceğiz. Bütün devlet birimlerimizle birlikte bunu hazırlığını en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Sıcak bölgelerde profesyonel kadroların görev alması için hazırlıklar son safhasına gelmiş durumda. İnşallah bu yeni anlayışın hayırlı sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz. 780 bin km karelik vatan topraklarımızın üzerinde asla ve asla ameliyat yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.