ANTALYA'da aynı evi paylaşan iki genç kızın, art arda intihar etmek istemesiyle ilgili soruşturmada; tabancanın tutukluk yapması üzerine intiharı gerçekleştiremeyen 22 yaşındaki E.D.B.'nin el swabı (barut izi) temiz çıktı. Tabancayla başına tek el ateş ederek yaşamına son veren 24 yaşındaki Z.A.'nın yakınları, "Hayat dolu bir kızdı" dedi. Kızların ailelerine bıraktıkları mektupta, "Biz bu yolu seçtik. Bir kaç gün mutlu yaşayıp ölmeye karar verdik. Sizlerden çok özür diliyoruz" dedikleri öğrenildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Namık Kemal Bulvarı Kutlu Apartmanı'nın 5'inci katındaki dairede dün gece Z.A.'nın intiharıyla ilgili soruşturmayı, geniş çaplı sürdürüyor. Geceyi polis merkezinde geçiren E.D.B, yeni bir intihar girişimine karşı sıkı gözetim altında tutuldu. İfadesi alınan ve tabancanın tutukluluk yapması nedeniyle kurtulan E.D.B.'nin işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Olayda kullanılan el yapımı tabancanın ölen Z.A.'nın babası Kesim A.'ya ait olduğu ve iki hafta önce İstanbul'a giden genç kızın tabancayı babasından habersiz Antalya'ya getirdiği kaydedildi. Polisin ifadesine başvurduğu İETT'den emekli 55 yaşındaki Kesim A., kızından son 10 gündür haber alamadıklarını ve bunun üzerine polise `kayıp' ihbarında bulunduklarını söyledi. Baba Kesim A., kızının işsizlik nedeniyle stres yaşadığını söylediğini belirtti.

ARALARINDA DERİN BİR ARKADAŞLIK İLİŞKİSİ VAR
Tokat'ta yaşayan ailesinin de kayıp başvurusunda bulunduğu E.D.B., polisteki ifadesinde, aralarında derin bir arkadaşlık ilişkisi bulunduğunu belirttiği Z.A. ile 50 gün önce Antalya'ya gelerek ev kiraladıklarını söyledi. E.D.B. ifadesinde Z.A'nın ablasının gönderdiği 1500 lira ile geçimlerini sağladıklarını da belirtti. Paralarının bittiğini ve kirayı ödeyemeyeceklerini anladıklarını kaydeden E.D.B., "Bu işin böyle yürümeyeceğine inandık ve intihara karar verdik" dediği belirtildi.

BİZ BU YOLU SEÇTİK
Genç kızların ailelerine yönelik hazırladıkları 4 sayfalık veda mektubunda, "Biz bu yolu seçtik. Bir kaç gün mutlu yaşayıp ölmeye karar verdik. Sizlerden çok özür diliyoruz. Bugün bizim en mutlu günümüz olacak" dedikleri öğrenildi.

Polis yetkilileri, veda mektubunun kriminal incelemeye alındığını bildirdi. İntihar eden genç kızın kıyafetlerine de el konulduğunu kaydeden yetkililer, incelenmesi için Ankara'ya gönderileceğini söyledi. E.D.B.'nin el swabının (barut izi) temiz çıktığı, bunun da cinayet şüphesini ortadan kaldırdığı öğrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna konulan Z.A'nın cesedine yapılacak otopsinden sonra cenazenin Tokat'a götürülmesi bekleniyor.

HAYAT DOLU BİRİYDİ
Bugün morga gelen Z.A.'nın halasının torunu 40 yaşındaki Ali Yıldız, "Hayat dolu, neşeli, cıvıl cıvıl bir insandı. Böyle bir olayla karşımıza çıkacağını hiç tahmin etmezdik. Yaklaşık bir haftadır bizden uzaklaşmıştı ve haber alamıyorduk. Önce Tokat'ta aradık fakat daha sonra böyle bir olayla karşımıza çıktı" dedi.

MERMİ DİKİLMESİ OLUR
Tabancanın tutukluk yapması konusunda ise uzman polisler şöyle konuştu:

"Bir kez ateş edildikten sonra boş kovan dışarı atılır ve şarjörde sırası gelen mermi, mermi yatağına gelir. Bu sırada mermi yatağında sorun olmuşsa, şarjörden yuvaya gelen mermi dik vaziyette kalır ve yuvaya oturmadığı için tabanca ateş almaz. Biz buna `mermi dikilmesi' diyoruz. Bu durum daha çok mermi yatağında sorun olması durumunda ortaya çıkar."

AMELİYATLA ERKEK OLMAK İSTİYORDU
Aslen Giresunlu olan ve ailesi İstanbul'da yaşayan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği bölümü mezunu Z.A ile Tokatlı olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi E.D.B. 2 yıl önce internette tanıştı. 50 gün önce de İstanbul'da buluşup birlikte yaşamak üzere Antalya'ya geldi.. Aynı evi paylaşan iki genç kız, aile baskısından çekinerek intihara karar verdi. Z.A tabancayla kafasına ateş ederek ölürken, tabancanın tutukluluk yapması üzerine bu girişimi sonuçsuz kalan E.D.B. ise 155 Polis İmdat hattını arayarak, "O yaptı, ben yapamadım. Ben onsuz nasıl yaşarım" dedi. E.D.B, aynı evde yaşadığı Z.A'nın ameliyatla erkek olmak için para biriktirmek istediğini söylemişti.