Edinilen bilgilere göre olay 30 Haziran tarihinde Şişli 4 Levent'te meydan geldi. İddiaya göre S. K. (23), B. A. (22), F. A. (22) alkol aldıktan sonra Taksim'e eğlenmeye gitmek istedi. Taksiye binen 3 genç, mideleri bunalınca 4 levent Kanyon AVM önünde taksiden indi.

Burada kaldırım kenarında alkol almaya devam gençler, karşı yönden gelen M. A. (20), H. D. (18), H. D (18), H. D. (25) ile tartıştı. Alkollü İki gurup arasındaki küfürleşme kısa sürede kavgaya dönüştü. S. K. yanında bulundurduğu bıçakla 3 genci yaraladı. S. K arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden uzaklaşırken yaralanan şahıslar Şişli Etfal hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan M. A.'nın hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Olay yerinden uzaklaşan alkollü gençler Taksim'de tekrar bir olaya karışınca güven timleri tarafından yakalanıp karakola götürüldü. Karakolda ifadeleri alınan 3 genç serbest bırakıldı. Daha sonra bıçaklanan mağdurlardan gelen ihbar üzerine araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği olay yerinden güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Polis, S.K. ile arkadaşlarının olaya karıştıklarını belirledi. Gözaltına alınan S.K. ve arkadaşları, ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Alkollü gençlerin kavgaları MOBESE kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde S.K. ve arkadaşları önce içki içiyor, son da diğer grupla kavga ediyor. Gençler kavganın ardından kaçarak uzaklaşıyor.