Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren dürüst, ilkeli, adaletli ve hiçbir farklılık gözetmeden hizmet üretmeye çalıştığını ifade etti. 
     Bu süre içerisinde bir çok hizmeti hayata geçirdiklerini dile getiren Çınar, şunları söyledi: 
     ''Görevde olduğum 2,5 yılda çok iş yaptık. Birilerinin 10 yılda yapamadıklarını başardığımız halde hala hazmedemeyip eleştirenler bulunmaktadır. Şimdiye kadar ilkeli bir siyaset anlayışıyla hareket ettim ve etmeye de devam edeceğim. Atçalı hemşehrilerimin sağduyulu bir şekilde davrandığını ve yaptıklarımızı gördüklerini ve takdir ettiklerini de biliyorum. Ne yazık ki 'gönül gözü' kapalı olan birilerinin, bakan gözleri de kapalı ki yapılanları göremiyorlar. Söz verdikleri halde 10 yılda altyapıyı yapamayanların bizim hizmetlerimizi, yaptıklarımızı eleştirmeye haklarının bulunmadığına inanıyorum. Yıllardır çivi çakılmayan sanayiye ve çarşıya yaptığımız altyapı hizmetlerinin, konuştukları yerden geri dönüp 20 metre ötesine veya önüne baksa görecek ama, 'bakar kör' olduklarından göremiyorlar.'' 
     Çınar, Atça'nın Aydın'ın büyükşehir statüsüne alınması ile birlikte ilçe olması gerektiğini de savunarak, bu noktada tüm kesimlerin kısır ve gündelik siyaset anlayışını bir kenara bırakıp bu konuda çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.