Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Atça Meslek Yüksekokulunu Üniversite iş birliği ile kısa sürede yapılandırdıklarına dikkat çekerek beldelerinin bir fakülte açılması için hazır oldukları mesajını verdi. Atça Meslek Yüksekokulunun her zaman yanında olduklarını, bundan sonra da her türlü desteğe devam edeceklerini belirten Çınar, Üniversitenin bir fakültesini belde sınırları içerisinde açması durumunda bu fakültenin de her türlü altyapısını yapacakları sözünü verdi.
Bir beldede Üniversitenin bir biriminin olmasının o beldenin kalkınmasında, ekonomisinin güçlenmesinde, tanınmasında ve sosyo-kültürel durumunun gelişmesinde büyük katkı sağladığına dikkat çeken Çınar, üniversitelere verilen desteğin beldenin geleceğine olan yatırım olduğunu ifade etti.
Atça Meslek Yüksekokulunun her geçen gün açılan yeni programlarla öğrenci sayısını arttırmasını mutlulukla karşıladıklarını belirten Çınar, okulun yerinin imar planında eğitim alanı olarak belirlendiğine dikkat çekerek, ileride okulun yanındaki arsayı da ihtiyaç halinde kamulaştırabilecekleri sinyalini verdi. Tüm öğrencilerin beldede konaklamasını sağlamak için hummalı bir çalışma içinde olduklarını da kaydeden Çınar, mevcut pansiyonlara ek olarak yaklaşık 300 kişilik bir konuk evi için ihale yaptıklarını da söyledi. Çınar, öğrencilerin beldede daha fazla vakit geçirip belde insanı ile kaynaşması için sosyal mekânların açılmasına ön ayak olduklarını da kaydederek kafeler, lokantalar, pastaneler gibi öğrencilerin bir araya gelebileceği mekânların beldede artmasını için özel sektörü teşvik ettiklerini belirtti.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg