İsrail ordu yetkilileri, Gazze'deki direnişçiler tarafından atılan ve Ber Şeva'da bir okulu vuran füzenin Çin'de üretildiğini bildirdi.

İsrail'in Yedioth Ahranot gazetesinin internet sitesinde verilen habere göre, Seferberlik Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Avraham Ben-David, Ber Şeva'da yaptığı açıklamada, bu füzenin Gazze Şeridi'nde üretilen ev yapımı Kassam roketlerinden daha ağır ve daha fazla hasara neden olabilecek güçte olduğunu belirtti.

Tuğgeneral Ben-David, bu füzelerin, çarptığı yerden 100 metre yarıçapında alana saçılabilen metal bilyeler içerdiğini kaydetti.

Ben David, Gazze'den atılan roketlerin menzilinin, 30-40 kilometreye kadar çıktığını da söyledi.

Ben-David'in verdiği bilgiye göre, Ber Şeva'ya yönelik füze saldırıları nedeniyle, kentte yılbaşı partileri dahil, planlanan tüm programlar iptal edildi.

Sabah saatlerinde Ber-Şeva'ya atılan füze bir okulu vurmuş, okulda büyük hasar meydana gelmişti. Ben-David, İsrail ordusunun, Gazze çevresindeki tüm okulların eğitime ara vermesi kararının isabetli olduğunu ve hayatları kurtardığını da kaydetti. Okulların, en azından bu hafta sonuna kadar kapalı kalacağı bildiriliyor.

Ber Şeva'daki Ben Grion Üniversitesi de hafta sonuna kadar kapalı kalacak.

Gazze Şeridi'nden yoğunlaşan roket saldırıları nedeniyle, okulların yanı sıra Sderot ve çevresindeki birçok fabrikada da çalışmalara ara verildi.

HABER7