Aykut, babasından karne hediyesi elektrogitar istedi. Babası, takdir getiren oğlunun isteğini kıramadı. Ancak Çin malı gitar elektrik kaçağı yapınca Aykut feci şekilde can verdi
 
İstanbul Halkalı’daki Toplu Konut Ticaret Meslek Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Aykut Eren Ayan, sınıfını takdirle geçince babasından karne hediyesi istedi. “Metal” müziğe meraklı oğlunun bu isteğini kırmayan ve özel bir tekstil firmasında müdür olarak çalışan baba Ali Ayan da oğluna hediye olarak bir elektrogitar aldı. Önceki gün de okulların tatil olması ile birlikte baba Ayan yanına eşi Mihriban Ayan ve tek oğulları Ayukat’u da alarak babalar günü nedeniyle Kocaeli’deki dedeleri Faik Ayan’ın yanına gitti. 
 
Mangal partisinde resital
 
Oğlu ve torunun gelmesiyle çok mutlu olan dede bahçesinde mangal yaktı. Ayan ailesi güle oynaya akşam yemeğine hazırlanıyordu. Mangal başındaki dedesine “Sana müzik resitali vereyim” diyen Aykut, köy evinin bahçesine uzatma kablosuyla ses sistemini kurdu. Gitarın fişini elektrik prizine taktıktan sonra da gitarı eline aldı. “Bu gitar elektrik kaçırıyor galiba. İçim gıdıklandı” dedi. Bunun üzerine amcası ve kuzeni gitarı alıp kontrol etti. Ancak akımı hissetmeyince gitarı geri verdi. Gitarı alan Aykut bir anda tüm yakınlarının gözleri önünde yere yığıldı. Gitarın fişi çkildi ama çok geçti. Ambulansla hastaneye kaldırılan Aykut, yolda yaşamını yitirdi. Aykut’un cenazesi dün gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
vatan