8.8 milyar euroluk bu satın almanın ardından Lafargae'ın özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki gelirlerinin yüzde 40'tan fazla artması bekleniyor.

Birleşmenin ardından Orascom CEO'su Nassef Sawiris, yüzde 11.4 ile Fransız Lafarge'ın ikinci büyük hissedarı olacak.

Lafarge, satın alma için gerekli paranın 6 milyar eurosunu borç alarak ve hisse satarak karşılayacak.

Analistler, bu anlaşma ile Lafarge'ın özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki payını ve etkinliğini artıracağını belirtiyor. Lafarge'dan yapılan açıklamada da, 2010 yılına kadar toplam gelirler içerisinde yüzde 45 olan gelişmekte olan ülkeler payının yüzde 65'e kadar çıkabileceği belirtildi.

Lafarge CEO'su Bruno Lafont, bu satın almanın gelişmekte olan ülkelerdeki market poazisyonlarını sağlamlaştıracağını kaydetti. ABD'deki olası bir yavaşlamaya da atıfta bulunan Lafont, Orascom Çimento ile birleşmenin kendilerine gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında daha iyi bir denge sağlama imkanı vereceğini ifade etti.

Türkiye'de Batıçim'in çoğunluk hissesini elinde bulunduran Kahire merkezli Orascom'un çimento üretim kapasitesi 35 milyon ton seviyesinde bulunuyor ve bu rakamın 2010 yılına kadar 45 milyon tona çıkması bekleniyor.Birleşmenin ardından gerçekleşecek toplam üretim ise 2010 yılında 260 milyon tona dayanacak.