Ancak daha sonra hücumu düşünmeyen ve skoru korumak için çaba gösteren Cim-Bom uzatmalarda Mehmet Yıldız"ın golüyle yıkıldı, lider Bursaspor ile arasındaki puan farkı 7"ye çıktı

Galatasaray son kalesinden de düştü. Koskoca bir sezon daha 6 maç varken bitti. Yapılan şaşalı transferler, koyulan büyük hedefler bir bir başarısızlıkla sonuçlandı.
Şimdi Rijkaard yine yerden yere vurulacak! Düşmemeye oynayan bir takıma karşı şampiyonluk adayının bu kadar çok savunma yönü fazla oyuncuyla sahada yer alması eleştirilecek.
Ama bir gerçek var ki, gözden çıkarılan Ayhan ile Elano arasındaki farktı Aslan"daki farklılık. Elano, Brezilya Milli Takım oyuncusu. Müthiş bir kariyeri var. Ama dün sahada yoktu. Onun yerine kim vardı? Ayhan. 32 yaşında. Rijkaard biraz da mecburiyetten onu oynattı. Gösterdiği direnç, oyun içindeki rolü, istekliliği ve arzusu, hasret kalınan “Galatasaray ruhu”nu yansıtıyordu. Bu ilk yarının özeti.
“Savaşı generaller yönetir ama askerler kazanır” klişesini doğrulayan bir strateji uyguladı Rijkaard. Ama nedense son bölümde genarellere güvendi. Önce Jo, sonra Elano"yu oyuna soktu. Kendisiyle çelişti. Korkulan son; uzatmada geldi, buldu Aslan"ı. Yenilen baskı sonrası gol zaten "geliyorum" diyordu. Bakalım şimdi hangi büyük hedefler koyulacak...
17"de Ayhan"la verkaça giren ve savunmanın arkasına hareketlenen Barış, önünde bulduğu topu sol ayağıyla uzak köşeye gönderdi: 0-1.
23"te Erman"ın sert ortasına Musa yakın mesafeden dokunurken, Aykut müthiş kaleci refleksiyle topu çeldi.
44"te Giovani topu önünde buldu. Meksikalı çerçeveyi tutturamadı.
45"te oluşan karambolde Sedat şutunu attı, Aykut yerindeydi.
72"de savunma seyretti, Cihan acele edip kafayla vurdu, ama tabela değişmedi. 1 dakika sonra ise Aykut"la karşı karşıya kalan Musa"nın müdahalesinde sarı-kırmızılı eldiven yine yerinde bir çıkış yaptı.
92"de Faruk"un uzaktan şutunda Aykut"tan dönen topu Mehmet Yıldız tamamladı: 1-1.


Karanlık tablo
Ligdeki son 3 maçta 1 gol atabilen Galatasaray"ın hücum hattında yaşadığı kriz, Sivas"ta bir kez daha gözler önüne serildi. Sarı-kırmızılı takımın dünkü toplam şut sayısı, Sivas"ın isabetli şut rakamını geçemedi.
Cim-Bom, 8 şutta yalnızca 2 isabet sağlayıp 1 gol atarken, Sivas maç boyunca 18 şutta, 8 kez kaleyi buldu. İlk yarıda rakip kaleyi 6 kez yoklayan sarı-kırmızılı takım ikinci devrede sadece 2 şut attı. İlk yarıda 4 şut kullanan Sivassporlu oyuncular ise ikinci devrede tam 14 şutla rakip kaleyi bunalttı.

AYKUT
Leo Franco"nun yerine kaleyi koruyan Aykut dün gösterdiği performansla beğeni topladı. İnanılmaz kurtarışlar yaparak arkadaşlarını cesaretlendirdi. Ancak son dakikada yenilen gole engel olamadı.

Yediği Gol: 1
Önemli Kurtarış: 2
Geri Pas: 12
Top tutma: 6
Sahaya Çelme: 4
Taça Çelme: 1
Boşa Çıkma: 0
Yaptığı Faul: 0
Yapılan Faul: 0
Süre: 90 dakika

GIOVANI KAÇIRINCA
56. dakikada Keita"nın sağdan ortasında Giovani yakın mesafeden topu filelerle buluşturamadı. Akın"ın üzerine vuran Meksikalı şanssızlığını kıramazken, skoru 2-0"a getirme fırsatını kaçıran sarı-kırmızılılar maçı koparamadı.

Milliyet