Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, camianın şampiyonluk beklentisinin, takımın önünde olduğunu belirtti, bu haftaki rakibi Galatasaray ile ilgili de ilginç tespitler yaptı.
NTV"de yayınlanan “% 100 Futbol” programına katılan Denizli, “Futbolcular, Beşiktaş"ta ne için bulunduklarını fark edecekler. Şampiyonluğun ne demek olduğunu yaşayanlar bilir. Kavganın, mücadelenin, hırsın ve psikolojik savaşın olduğu yerde mutlu son olur. Taraftarın ve camianın şampiyonluk özlemi, futbol takımının önünde. Biz bunu öne çekmeye çalışıyoruz ve tam ortasındayız” dedi.
Galatasaray"ın özellikle UEFA Kupası"ndaki Benfica ve Hertha maçlarında üst düzey oynadığına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, “Galatasaray"ın bazı maçlarına futbolsever olarak bayıldım. Hücum zenginlikleri bizi korkutmaz, ama bazı şeyleri düşünmemizi ön plana çıkarır. Şartlar ne olursa olsun keyifli bir pazar akşamı olacak. Onlar da biz de önde oynayıp kazanmayı deneyen takımlarız” diye konuştu.
Siyah-beyazlı teknik adam, son haftalarda futboluyla ön plana çıkan Ekrem Dağ hakkında ise şunları söyledi:
“Bu takıma gelmeden önce Ekrem"in benim düşündüğüm Beşiktaş"ta yeri yoktu. Bunu bugüne kadar ben ve Allah biliyordu. Ama antrenmanlarda olsun, maçlarda olsun verilen görevi eksiksiz yerine getirdi. Hiçbir zaman hislerimle takım yapmadım.”


Tek değişim gol
Ankaragücü"nü yenerek 15. hafta sonunda 18 puana ulaşan Beşiktaş, adeta geçen sezonu tekrarlıyor. Ligde, 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alan siyah-beyazlılar, geçen sezonun 15. haftasında da aynı performansa ulaşmıştı. Siyah-beyazlıların geçen sezondan tek farkının, attığı ve yediği gollerdeki artış olduğu görüldü. Geçen sezon 17 gol atıp, kalesinde 12 gol gören Kartal, bu sezon 25 kez fileleri havalandırdı, 14 kez de rakiplerine gol izni verdi. Öte yandan Ankaragücü galibiyetiyle takımın üzerindeki negatif havayı dağıtan Beşiktaş"ta futbolcular dünü izin yaparak geçirdi.