Skibbe, zorlu saha koşullarını düşünerek omzunda sakatlığı bulunan milli savunmacı ile dizindeki ağrıları düzelmeyen Brezilyalı yıldızını İstanbul"da bıraktı

Cim-Bom, Sivas deplasmanına Servet Çetin ve Cassio Lincoln"den yoksun gitti. Ligin ilk yarısında sakatlıklar yüzünden birçok maçta sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılar, ikinci devreye de aynı olumsuz tabloyla girdi.
Sol omzunda sakatlığı bulunan Servet ile dizindeki ağrıları düzelmeyen Lincoln, İstanbul"da bırakılırken, Brezilyalı yıldızdan gelen haberler moralleri biraz daha bozdu. Malatya ile yapılan kupa maçında dizine darbe alan başarılı futbolcunun ağrılarının çok şiddetli olduğu ve Denizlispor maçına yetişmesinin de mümkün görünmediği öğrenildi.
Sarı-kırmızılılar, Servet Çetin için ise son ana kadar bekledi. Önceki akşam takımla çalışmalara başlayan tecrübeli futbolcunun oynama isteğine karşın, doktorlar dün sabah yaptıkları kontroller sonucunda Sivas"taki zorlu saha ve hava şartlarını dikkate alarak bu oyuncuyu riske etmedi.
Teknik Direktör Michael Skibbe iki önemli oyuncusunun yokluğu nedeniyle alternatif arayışlarına yöneldi. Meira ve Emre Güngör"ün cezaları yüzünden eli kolu bağlanan Alman hocanın defansın ortasında Emre Aşık - Hakan Balta ikilisini düşündüğü, ancak Emre"nin yanında Mehmet Topal"a da görev verebileceği kaydedildi.

Arda"ya özel görev
Sivas"ta Lincoln"ün görevini ise Arda üstlenecek. Teknik patron Skibbe, özellikle geçen sezon birçok maçta oyun kurucu olarak görev yapan Arda"yı, tıpkı Lincoln gibi tek forvet Milan Baros"un hemen arkasında oynatacak.

Kadroda iki yabancı
Galatasaray, Sivasspor maçının hazırlıklarını dün yaptığı son antrenmanla tamamladı. Öğleden sonra 13 eksikle Sivas"a giden Aslan"da Servet ve Lincoln"ün yanı sarı kart cezalıları Meira ve Emre Güngör, sakatlıkları süren Linderoth, Nonda, Ferdi, Mehmet Güven, Hasan Şaş, Kewell, Murat Akça, Uğur ve Serkan Çalık, kadroda yer almadı. Kaleci Sanctis ve Baros dışında kadroda yabancı oyuncu yer almazken, Başkan Adnan Polat, yönetici Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin"in de bulunduğu kafileyi havaalanında bir grup taraftar karşıladı. Futbolcular havaalanına inişte bir süre kartopu oynadı.


Yiğidolar "ilk" peşinde
Sivasspor sahasında 264 gündür yenilgi yüzü görmüyor. Evinde en 4 Mayıs 2008 tarihinde oynanan 33. hafta maçında Galatasaray"a 5-3 mağlup olan kırmızı-beyazlı takım daha sonra iç sahada rakiplerine boyun eğmedi. Bu süreçte 8 maçın 7"sinden galibiyetle, 1"inden beraberlikle ayrılan Sivasspor son 7 karşılaşmayı kazandı. Galatasaray"a karşı galibiyeti olmayan kırmızı -beyazlı takım 6 maçın 4"ünü kaybederken, 2"sini beraberlikle bitirdi. İstanbul"da oynadığı 3 maçı da yitiren, evinde 2 beraberlik, 1 yenilgi alan Sivas bugün ilk galibiyetini almaya çalışacak.


GSTV"den yenilik
Galatasaray televizyonu, bir yeniliğe daha imza atarak sarı-kırmızılı takımın Süper Lig maçlarını bugünden itibaren ekrana taşımaya başlıyor. Galatasaraylı taraftarlar ve futbolseverler bundan sonra her hafta sarı-kırmızılı ekibin oynadığı lig maçlarının özet görüntülerini hafta boyunca GSTV"den izleyebilecekler. Özet görüntüler karşılaşmalar bittikten hemen sonra yayınlanacak. Galatasaray"ın bugün saat 14.00"te Sivasspor"la oynayacağı müsabakanın görüntüleri saat 16.00"da başlayacak “90+” programında GSTV ekranında olacak.

MİLLİYET