İtalyan hakem Rocchi'nin, ortaya koyduğu yönetimde tüm takdir haklarını Atletico Madrid lehine kullandığını belirten Başkan, sert çıktı: 'Yetmez gibi, bir de net penaltımızı vermedi. Maçın görüntülerini bir CD'de toplayıp, başta UEFA olmak üzere ilgili herkese göndereceğiz'

Galatasaray"da, Atletico Madrid maçının İtalyan hakemi Gianluca Rocchi"ye ve onu gönderen UEFA"ya büyük tepki var. “Atletico Madrid"e değil, Madrid"li hakeme yenildik” diyen Başkan Adnan Polat, UEFA"yı prrotesto edeceklerini söyledi. Atletico Madrid"e elenmelerinden dolayı yaşadıklarını üzüntüyü vurgulayan Polat, “Futbol dışı olaylar oldu orada. Zaten bütün medya aynı şekilde bu durumu yansıttı” diyerek, görüşlerine şu şekilde dile getirdi:

Skoru belirledi
“İtalyan hakem Gianluca Rocchi, ortaya koyduğu saha içi yönetimde tüm takdir haklarını Atletico Madrid lehine kullandı. Üstelik olan bir penaltıyı da vermedi. Eğer o penaltı verilse, rakibimiz 10 kişi kalacak ve belki turu atlayan taraf biz olacaktık. UEFA Başkanı, genel sekreteri, yönetim kurulu üyeleri ve tüm federasyon başkanlarına, bu maçla ilgili yazı yazıp, maç görüntülerinin yer aldığı bir CD göndereceğiz. Bu anlamda UEFA"yı protesto edeceğiz. Bize daha önce adı şaibelere karışmış, yargılanmış, ismi temiz olmayan bir hakemi gönderdikleri için.”

Hedefimiz büyüktü
Başkan Adnan Polat, “UEFA Hakem Komitesi Başkanı"nın İspanyol olduğunu biliyor musunuz” şeklindeki bir soru üzerine ise, “Tabii ki... Ama neler olduğunu ben bilemem. Biz sadece sahada olan biteni görüyoruz. Maalesef saha içi yönetim de böyle bir müsabakayı kaldıracak şekilde hiç adilane olmadı. Hakem taraflıydı” ifadelerini kullandı. Elenmelerine çok üzüldüklerini vurgulayan Başkan, “Bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Hakemin maçın kaderini tayin ettiği ortada. Turu bizden alıp resmen rakibimiz Atletico Madrid"e verdi. Oysa bu sezon Avrupa kupasında hedeflerimiz çok büyüktü. Yazık oldu” diye konuştu.