Kozmetik sektörü için 20 yıldır cilt bakımı ve güzellik uzmanları yetiştiren Kariyer Eğitim Kurumları kurucusu Güler Selamet, çeşitli nedenlerle oluşan pigment lekeleri ile ilgili bilgiler vererek, bakımları ile ilgili önerilerde bulundu.

Cilt lekeleri çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bunlar,çiller, gebelik lekeleri, akne izleri , seboreik keratoz, aktinit keratoz ve hormonal dengesizlikler cildimizde farklı renklerde izler oluşmasına neden olabilir.Güneş ışınları(UVA,UVB) lekelerin daha artmasına ve yerleşmesine sebep olur.

Enstitü bakımları

Lekelerden ve izlerden kaynaklanan sorunları gidermek için, içinde bulunduğumuz kış mevsimi en uygun zamandır. Bu problemlere, uygun ürünlerle kür uygulamaları yapılabilir. Ürünlerin içeriği soyucu renk açıcı özelliğe sahip olmalıdır. Bu özellikleri taşıyan ürünler içinde en güvenilir olanlar AHA diye adlandırdığımız meyve asitli ürünlerdir. Elma, limon, süt, üzüm sirke gibi ürünlerden elde edilir. Meyve asitleri en popüler olanlardır. Bu ürünler kişinin günlük hayatını etkilemeden uygulanabilirler. Yalnız cildin bu esnada çok iyi korunması gerekir. Bilhassa güneş koruyucu ürünler ihmal edilmemelidir, kapalı havalarda bile sürülmelidir.
Evde Uygulanabilecek Bakımlar
Evde de doğal ürünlerden hazırlayabileceğimiz reçeteler vardır. Dikkat etmemiz gereken bunları hazırladığımız anda uygulamaktır. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğimiz birkaç maske önerisi ;

Domates Maskesi;

1 adet doğranmış domates
1 çay kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Tüm malzeme karıştırılıp mikserden geçirilir. Lekelerin üzerine ince bir tabaka halinde sürülüp 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulanır.
Sirke Maskesi;
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 çay ışığı limon suyu
1çay kaşığı su
Malzemeler karıştırılıp, sabah akşam cilde kompres uygulanır.