Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesiyle ilgili gözaltına alınan 8 kişi arasında Düzce Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Yazıcı'nın da bulunduğu öğrenildi.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturma yürüten Düzce İl Jandarma Komutanlığı istihbarat personeli tarafından Gökhan Çillioğlu'nun kullandığı, kardeşi Tayfun Çillioğlu'na ait telefonun örgüt elemanları için çıkartılan dinleme listesine dahil edildiği iddia edilmişti.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'ın talimatıyla Gökhan Çillioğlu'na ait telefonun yasa dışı yollarla dinlenmesine ilişkin soruşturma çerçevesinde Düzce, Muş, Erzurum, Van ve Adana'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Düzce'de 4, Muş, Erzurum, Van ve Adana'da 1'er kişinin evlerinde arama yapıldığı açıklandı. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Düzce Jandarma Alay Komutanı Albay Yazıcı'nın da bulunduğu öğrenildi. Diğerlerinin ise Yarbay Ahmet Ç., istihbarat astsubaylar Tuğrul Z., Mutlu S., Vedat A. ile Muş, Van ve Adana İl Jandarma komutanlıklarında uzman çavuşlar olduğu belirtildi.