Eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller"in kurucu ortağı olduğu Marsan Marmara Holding"in iştiraki Mitaş Gayrimenkul, Uskumruköy"de 20 milyon dolara dubleks ve tripleks 44 lüks villa yapacak.

Eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller lüks konut işine giriyor. Çillerler"in kurucu ortağı olduğu Marsan Marmara Holding, iştiraki Mitaş Gayrimenkul ile Sarıyer Uskumruköy"de 44 ünitelik lüks konut yapacak. İnşaatın gerçekleşeceği 30 dönümlük arazinin kendi mülkleri olduğunu belirten Mitaş Gayrimenkul Finans Koordinatörü Bekir Aykaç, “Projenin ilk etabı 44 üniteden oluşacak. 20 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan Parkone projesinde konutlar 24 ayda teslim edilecek” dedi.

Ellerinde ciddi bir arsa stoku bulunduğunu söyleyen Aykaç, en geç 4-5 yıl içinde markalı konut üretiminde marka haline geleceklerini kaydetti. Marsan Marmara Holding"in bir Çiller grubu şirketi olduğunu da dile getiren Aykaç, “Tansu Çiller ve Özer Çiller kurucu ortaklar. Mitaş Gayrimenkul, grubun bir alt şirketi. Biz daha çok kurumsal kimliğimizle ortaya çıkmak istiyoruz. Aile isminden ve kendi grubumuzdan çok yaptığımız işlerle ön plana çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

3. köprü projeyi netleştirdi

Bu zamana kadar firmanın turizm inşaatı yaptığını ve 3. köprü güzergâhına bağlı olarak Sarıyer"in değerinin daha da yükseleceğini belirten Avrupa PY Yötetim Kurulu Başkanı Ediz Giray da yaptığı açıklamada, “Bölgeyi önemsiyoruz. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde çok gelişecek bir bölge. Mitaş olarak o bölgede yapacağımız yeni imalatlarla sektörün aktörü olduğumuzu gösterme kararlılığındayız” dedi.

160 dönüm arsaları var

Parkone Projesi Satış Koordinatörü Emrah Ercan da grubun, sahip olduğu arsaları değerlendirmek üzere markalı konut üretimi yapma kararı aldığını ifade ederek projenin yapılacağı arazinin 20 yıldır gruba ait olduğunu belirtti. Ercan, bölgenin potansiyelinin artmasıyla yatırım için doğru zaman olduğuna karar vererek harekete geçtiklerini belirtti.

Emrah Ercan yeni projeler için ellerinde yeterince arsa olduğunu ve bunları zaman içinde değerlendireceklerini belirterek, “Bölgede şu an 160 dönümlük arsa stokumuz var. Parkone"nin ardından diğer projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

Projeyi tasarlayan Space Mimarlık ve Tasarım Şirketi"nin sahibi Mimar M. Kaan Çetinkaya da yaşam stili olan bir mimari ortaya koymak istediklerini dile getirerek yapılaşmanın doğa içinde erimesini hedeflediklerini belirtti.

Bahçe dubleks dairelerin satış fiyatı 428 bin ile 630 bin dolar, çatı dublekslerin satış fiyatı 359 bin ile 535 bin dolar, tripleks villaların satış fiyatı ise 600 bin ile 772 bin dolar arasında olacak.

Beyoğlu"nda 3 otel işletiyorlar

8 Temmuz 1981 yılında kurulan ve şu an 1 milyon TL sermayeli Marsan Marmara Holding AŞ bünyesinde bulunan 16 şirketle turizmden inşaata, gıdadan sağlığa, teknolojiden endüstriyel temizliğe kadar uzanan geniş bir alanda hizmet veriliyor. Turizmde Beyoğlu Pera bölgesinde toplamda 200 odalı 3 adet oteli olan Marsan Marmara Holding"in, gıda sektöründe de restoran işletmeleri mevcut. Çillerlerin oğlu Berk Çiller bu yıl Hardal, Tor-ro, Oktoberfest, Hapur Hupur ve Up Lounge ismini verdiği üç restoran açtı. İnşaat ve gayrimenkul şirketi olan Mitaş Gayrimenkul Danışmanlık ve Emlak Yapı Taahhüt AŞ ile bugüne kadar kat karşılığı ve kendi yatırımlarını hayata geçiren grup, Parkone ile markalı konut üretimine başladı.

14 tripleks villa

Projenin ilk etabında 14 tripleks villa, 15 bahçe dubleksi, 15 çatı dubleksi bulunuyor. Tripleks villalar 279-293 metrekare arasında, bahçe dubleksleri 205-254 metrekare arasında, çatı dubleksleri ise 189-229 metrekare arasında bir büyüklüğe sahip olacak.

12 bin metrekare alana yayılan yeşil alan içinde her türlü sosyal tesis imkânı yer alacak.

Emlak Konut GYO talep toplamayı bugün bitiriyor
Halka arz sürecinde son dönemece giren Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010"da topladığı ön talepleri 23-24 Kasım 2010"da yapacağı çalışma ile kesin talebe dönüştürüyor. Emlak Konut GYO, 6.9 milyar TL"lik portföy ve 4.8 milyar TL"lik net aktif değerlerine sahip bulunuyor.
Yurt içi bireysel yatırımcıların, Emlak Konut GYO"nun sunduğu indirim avantajlarından yararlanabilmeleri için, kesin talep başvuruları büyük önem taşıyor. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25"ini 1.60 - 2.15 TL fiyat aralığında halka arz edecek olan Emlak Konut GYO, 2 Aralık"ta İMKB"de işlem görmeye hazırlanıyor. Emlak konut GYO, hisselerin yüzde 20"sini yurt içi bireysel, yüzde 10"unu yurt içi kurumsal ve yüzde 70"ini ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis etti.

Avantaj imkânı sundu

Emlak Konut GYO"nun yurtiçi bireysel yatırımcılara sunduğu teşvikler açısından kesin talep toplama dönemi büyük önem taşıyor. Ön talepte bulunan yurt içi bireysel yatırımcılar, aynı miktarda kesin talepte bulunmaları halinde, yüzde 5 oranında iskontolu peşin ödeme teşvikinden yararlanabiliyor. Kesin talep miktarının, ön talep miktarından çok olması durumunda, yatırımcılara ön talep toplama sürecinde talep ettikleri paylardan hak kazandıkları orana kadar olan kısım için yüzde 5, kesin talep toplama sürecinde talep ettikleri paylardan hak kazandıkları kısmın bedeli üzerinden yüzde 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme teşviki sağlanıyor. Kesin talebin, ön talepten az olması durumunda ise, yatırımcılar hak kazandıkları toplam pay bedeli üzerinden yüzde 2.5 oranında teşvik hakkı kazanıyor.

Avrupa"da tanıtım yapıldı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, halka arzda sona yaklaştıklarını ifade ederek, “Kesin talep toplama sürecinde de halka arzın ilgi göreceğini bekliyoruz. Bayram süresince Avrupa, Amerika ve Körfez ülkelerinde roadshowlarda bulunduk ve şirketimizi anlatma fırsatı bulduk” diye konuştu.

Ali Ağaoğlu Londra"ya iki kule birden dikecek
Paris Hilton ile kamera karşısına geçmesi gündeme gelen, çektiği reklam filmleri ve gerçekleştirdiği konut projeleri dikkat çeken Ali Ağaoğlu, yurtdışındaki ilk gayrimenkul yatırımını Londra"nın merkezine yapıyor. Canary Wharf"ta inşa edilecek 157 ve 122 metrelik iki kulede 5 yıldızlı otel ve rezidans yer alacak. Projeyi Ali Ağaoğlu"nun oğlu Alican Ağaoğlu yönetecek.

Ağaoğlu"nun Londra"da gerçekleştireceği karma kullanımlı proje, ünlü Canary Wharf merkezi iş alanının güney batısındaki Cuba Caddesi"nin güney ucunda yer alıyor. Cuba Caddesi, genellikle tarihi yapıların bulunduğu ancak son yıllarda yüksek yoğunluklu konut kullanımına geçişin öne çıktığı bir lokasyon olarak dikkat çekiyor. Cadde aynı zamanda metro ve yol bağlantılarına sahip. Projenin yapılacağı arsa yaklaşık 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde.

Maliyet 189 milyon sterlin

Ağaoğlu Londra projesi 51 bin 900 metrekare rezidans konut, 9 bin 300 metrekare ticari üniteler ve 15 bin 700 metrekare otel olmak üzere toplam 77 bin metrekare. Projeden beklenen toplam hasılatın 567 milyon sterlin, arsa hariç toplam maliyetinin ise 189 milyon sterlin"i bulması öngörülüyor.

"Kanun ve güçlü bir irade lazım"

Türkiye"deki çarpık yapılaşmanın son 50 yıldan bu yana baş aktörü olarak gecekondulaşmayı gösteren Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Beyaz, bu sorunun ortadan kaldırılarak yerine son teknoloji ile üretilen ve sosyal alanları olan yeni yaşam alanlarının oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Kentsel dönüşüm gerçekleştiği takdirde birçok konuda faydanın ortaya çıkacağına dikkat çeken Beyaz, “Hazine ve vakıf arazileri kurtulur, gecekondular kentin merkezi yerlerinden kaldırılır, tapusu devletin olan gayrimenkullerin mülkiyet sorunları çözülür, çöküntü alanları kaldırılır, olası bir depremde can ve mal kaybı en aza indirilmiş olur” dedi.

Sağlıklı bir kentsel dönüşüm projesi için tüm birimlerin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Beyaz, “Bu yolla kent kimliği korunur ve istenen neticeye daha kolay ulaşılır. İstanbul"da yapılan kentsel dönüşüm başarılı olmasına rağmen yetersizdir. Bölgedeki parsellerin tamamı bu dönüşüme dahil edilmeli, il ve ilçelere göre planlamalar yapılmalı ve imar planı yenilenmelidir. Deprem kriter alınarak nereye ne tür bir inşaatın yapılacağı belirlenmelidir” diye konuştu.

İstanbul"u tekrar yaşanılır hale getirebilmek için yükseklik serbestliği verilmesini isteyen Beyaz, “Parseller tevhit edilmeli ve bloklar altında devasa otoparklar oluşturulmalıdır. Ayıca reklasyon alanları ve sosyal donatılara ağırlık verilmelidir. Artık sorun sadece deprem öncesi yapılar olmamalıdır. İstanbul"u yeniden yaşanılır hale getirmek de önemlidir” diyerek sözlerini bitirdi.

Muzaffer Beyaz"ın dönüşüm reçetesi:

1- Yasal düzenleme ve çıkarılan kanunları kararlılıkla uygulayacak bir kamu iradesi gerek.

2- Her kesimin temsilcisi bir araya gelerek çözüm üretilmeli.

3- Bölgedeki parsellerin tamamı dönüşüme dahil edilmeli, il ve ilçelere göre planlamalar yapılmalı, imar planı yenilenmeli, yükseklik serbestliği verilmeli.

Kuponla konutta indirim dönemi

Türkiye"de ilk kez bir konut için indirim kuponu yayınlayan internet sitesi trendyol.com, 24 Kasım-4 Aralık 2010 tarihleri arasında Feriloft"tan daire almak isteyenlere 50 bin TL"ye kadar varan indirim avantajı sağlıyor.
Dünyanın önde gelen markalarına 3"er günlük kampanyalarla yer veren trendyol.com, Feriköy"de gerçekleştirilen Feriloft için üyelerine 10 günlük kampanya düzenledi. Kampanya ile trendyol.com sitesinden 20 TL"ye indirim kuponu alanlar, Feriloft"tan 160 bin TL"lik konutta 20 bin TL, 300 bin TL"ye satılan konutta 40 bin TL ve 440 bin TL"ye satılan konuttan da 50 bin TL"lik indirim hakkına sahip oluyor.

trendyol.com, 24 Kasım - 4 Aralık 2010 tarihleri arasında Feriloft için satışa sunacağı limitli sayıdaki indirim kuponlarına 3 ay geçerlilik süresi veriyor.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ/Milliyet