MİLLİ ara Estonya sürprizi, Terim"in maaşı derken "KRİZ"li geçildi, futbolun elektriği artık tekrar Süper Lig"de. Haftanın maçı Ali Sami Yen"deki G.Saray-Trabzon derbisi! Derbi lafın gelişi ama 16 puanlı lider Trabzon, 5 puan gerisindeki G.Saray"a konuk oluyor. Ersun Yanal"ın Trabzon"u koltuk, Skibbe"nin G.Saray"ı Timsah"ın (Bursa 1-2) açtığı yaraları sarma derdinde. Peki kantara koyunca kim ağır basıyor? .

YANAL-Skibbe aynı jenerasyon hocaları. Fakat Yanal"ın kadrosu daha formda, Skibbe ise sancılı. Bir kere yardımcıları gönderildi, huzursuz bir hafta geçirdi. Taktik, oyun okuma konusunda Yanal ağır basıyor. Skibbe"nin silahı zenginlik...

İKİ takımın dikkat çeken ortak noktaları var. İkisinin hücum gücü de muhteşem. Eski Gol Kralı Gökhan Ünal, 3 gol, 3 asistle takımın silahı. Baros, 4 gol, 2 asistlik performansıyla G.Saray"ı taşıyor. Yani eski de olsa yerli Kral, Ostrava"nın Maradonası"na karşı! Ancak Gökhan"ın uyduları Umut, Isaac çok iyi durumda. Yattara"nın dönüşü muhteşem olursa Trabzon forveti tutulmaz.

İKİSİNİN TANDEMİ DE ARIZALI

BAROS"UN partneri Nonda gibi gözüküyor. Lincoln iyi tamamlayıcı, Kewell ateşleciyi. Yani takımlar 5 defansif, 5 hücumcu adamla oynuyor. Ön liberolara bakınca... Hüseyin iyi kesici ama ağır, Ayhan ise defansif yönü kötü olan isimler. Defanslar da farklı değil. Al Servet-Meira ikilisini, vur Song-Egemen"e! Trabzon son 2 maçta 4 gol yedi. G.Saray, bu ikiliyle 6 maçın 5"inde arıza verdi (6 gol).

BEKLER Sabri, Serkan Balcı ile Balta-Cale ofansif yönleri iyi, tıpatıp benzeyen adamlar. De Sanctis, Tolga Zengin"e kalede fark atar. Ancak Senegalli Sylva"yı da kalede görebiliriz. Herşeyin bu kadar ortak olması, ortaya gollü bir maç çıkartabilir. 4-3, 5-4, 5-5 veya 2-3"lük skorlar görebiliriz. Tabii Trabzon-Beşiktaş maçı gibi dağ fare doğurmaz, iki hoca da çok korkak oynatmazsa!

TRABZON"UN MİLLİ AVANTAJI

MALUM o maçta Belçika beraberliği sonrası oynanmıştı. Yine bir Milli ara sonrasında "derbi" (Kimimize göre değil) var. Tabii burada Trabzon, çok önemli bir avantaja sahip. 11"deki isimlerden Song ve Sylva (Senegalli kaleci) A Milli takımlarında oynadı. G.Saray"da ise tam 7 adam (Sabri, Meira, Servet, Balta, Ayhan, Arda, Baros) 2"şer milli maça çıktı. Yani kaleciyi çıkarsak ibre 7"ye 1... Bu durumda Aslan yorgun, Trabzon dinç bir onbirle sahada yer alacak.

İKİSİ DE SAĞDAN BOL ATIYOR

GOL analizine gelince... G.Saray 14 golün 5"ini sağdan, 5"ini soldan, 4"ünü göbekten attı. Ama sağı daha güçlü... Arda, Sabri birlikteliği üretimi arttırıyor. Trabzon, 11 golün 6"sına sağdan, 1"ine soldan, 4"üne ortadan ulaştı. Yattara yokken bile Serkan Balcı, Tayfun, Isaac harikalar yarattı. Yedikleri ise benziyor. G.Saray 6 golün 3"ünü duran toplardan, birini sağından, ikisini göbekten yedi. Trabzon ise kanatlardan 2"şer (1"i solundan kornerle), göbekten 1 gole geçit verdi.. Yani pazar akşamı dananın kuyruğu sağ kanatta kopacak